REAL TIME |

Weather Icon

Δεν αντιμετωπίζεις την ημισέληνο με τον σταυρό στο χέρι

Δεν αντιμετωπίζεις την ημισέληνο με τον σταυρό στο χέρι

Την Κυριακή το πρωί ήμουν πολύ θυμωμένος. Όχι με τον Ερντογάν. Αυτόν τον ξέρουμε. Όχι με τη Γερμανία. Κι αυτή την ξέρουμε. Ο Γερμανός θα ενδιαφερθεί για τα σύνορα σου όσο εσύ ενδιαφερόσουν για την διαμάχη της με την Γαλλία για την Αλσατία ή όσο ενδιαφέρθηκες για την διαμάχη της Βρετανίας για τα Φωκλαντς. 

 Η διεθνοποίηση καλή και θεμιτή και η βοήθεια επίσης, αλλά τα χώματα είναι δικά μας. 

 Άλλα ούτε και με τον Σύριζα, που ακόμα τον ψάχνουμε, ήμουν θυμωμένος . Αυτόν κι αν τον ξέρουμε. 

Το πρωί της Κυριακής όμως, άκουσα μια είδηση που έλεγε πως το ίδιο βράδυ που οι φαντάροι μας και η αστυνομία προστάτευαν τα σύνορα στον Έβρο, στα νησιά μπήκαν 1000 άνθρωποι. 

Με την κυβέρνηση θύμωσα. 

Γιατί ακούγοντας την είδηση σκέφτηκα ότι πολεμάμε σε μια ήδη χαμένη μάχη. Οι 30 χιλιάδες που είναι στο Εβρο, θα έχουν περάσει σε 30 μέρες δια θαλάσσης στα νησιά μας. Ο Έβρος και η παρέμβαση μας εκεί, μου φαίνονταν ασκήσεις πατριωτισμού χωρίς ουσία. 

Η αίσθηση μου ήταν ότι και η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει στην πραγματικότητα να δείξει πυγμή και χρησιμοποιεί την αντίσταση στον Έβρο ως άλλοθι ότι δήθεν κάνει το καθήκον της. 

Ωστόσο στη διάρκεια της μέρας είδα αρκετά βίντεο. 

Σε αυτά φαινόταν ότι όχι μόνο έγινε επιτυχής αποτροπή λαθρομεταναστών στον Έβρο αλλά έγιναν και push backs σε βάρκες που μάλιστα τις περισσότερες από αυτές τις συνόδευε μέχρι τα σύνορα το Τουρκικό λιμενικό. Εκεί έλαβε μάχη σχεδόν σώμα με σώμα και όλα τα βίντεο που είδα, τελείωσαν με επιτυχή αποτροπή της λαθρομετανάστευσης.

Ταυτόχρονα οι λίγοι που πέρασαν συνελήφθησαν και έλαβαν αυστηρότατες ποινές και άμεση φυλάκιση τόσο για παράνομη εισβολή, τόσο και για πρόκληση ναυαγίου σε αυτούς που οικειοθελώς βούλιαξαν τη βάρκα τους με αποτέλεσμα μάλιστα τον θάνατο ενός από τα παιδιά τους. 

Αυτό δείχνει πρώτον, ότι η αποτροπή μπορεί να γίνει όταν εσύ θέλεις. Αυτά που ακούγαμε τα “μα δεν μπορούμε” και οι “διεθνείς συνθήκες” ήταν δικαιολογίες ανθρώπων που ή δεν ήθελαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είτε ανθρώπων που είναι κρυφοί ή φανεροί υποστηρικτές των ανοικτών συνόρων. 

Όταν κινδυνεύει λοιπόν ο τόπος σου από υβριδική εισβολή δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο η πατρίδα σου.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube