Weather Icon

Αξίζει να διαβαστεί!!! Στρατηγός Σταύρος Κουτρής*: Η Ελλάδα δέχεται τουρκική υβριδική επίθεση

Αξίζει να διαβαστεί!!! Στρατηγός Σταύρος Κουτρής*: Η Ελλάδα δέχεται τουρκική υβριδική επίθεση

Η Τουρκία επιτίθεται απροκάλυπτα και ξεκάθαρα. Όχι με την πολεμική της μηχανή, αλλά με άλλα μέσα που καθιστούν την επίθεσή της χαρακτηριστικό παράδειγμα Υβριδικού Πολέμου.

Οι πόλεμοι σήμερα δεν κηρύσσονται, αλλά μεταλλάσσονται και παίρνουν άλλες μορφές.

Είναι εχθρική η Τουρκική ενέργεια;

Ναι, διότι:
• Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα εκτελεί τις διεθνείς υποχρεώσεις ελέγχου των συνόρων της αφήνοντας ελεύθερους τους μετανάστες που μέχρι τώρα φιλοξενεί και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί θρασύτατα να εκβιάσει τη Διεθνή κοινότητα.
• Τα όργανα του Τουρκικού κράτους, Τελωνεία, Στρατοχωροφυλακή, Στρατός δεν κάνουν τη δουλειά τους, αντιθέτως μάλιστα διευκολύνουν παντοιοτρόπως τους μετανάστες στην πορεία τους προς τα Ελληνικά σύνορα.
• Είναι εμφανής η ύπαρξη Τουρκικού μηχανισμού υποστήριξης της όλης ενέργειας που στρέφεται άμεσα κατά της Ελλάδος.
• Στις πύλες εισόδου της χώρας δεν φαίνεται να λειτουργούν οι διμερείς συμφωνίες για την αντιμετώπιση των μεθοριακών επεισοδίων. Πού είναι οι καθορισμένες Μεθοριακές Επιτροπές επιπέδου Τάγματος Προκαλύψεως και προϊσταμένης Ταξιαρχίας;

Τουρκική Πρόθεση:
1. Η εκβίαση της Ελλάδας και της ΕΕ για να επιτύχει στήριξη στα ανοικτά μέτωπα, Συρίας, Λιβύης, Ανατολικής Μεσογείου.
2. Η εφαρμογή Υβριδικού Πολέμου εναντίον της χώρας μας ώστε:
α. Να επιτύχει στον προηγούμενο αντικειμενικό σκοπό.
β. Να δοκιμάσει την Ελληνική αντίδραση και κυρίως την ποιότητα της πολιτικής βούλησης και δευτερευόντως τη δυνατότητα αντίδρασης των Δυνάμεων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο νέο αυτό είδος πολέμου.

Ποιά μέσα χρησιμοποιεί;
Μετανάστες-Πρόσφυγες εγκατεστημένους από χρόνια στην Τουρκία κυρίως νεαρούς, αλλά και τα απαραίτητα γυναικόπαιδα σε συγκεκριμένους αριθμούς, για τη δημιουργία υποβάθρου ψυχολογικών επιχειρήσεων.
• Υποστηρικτικός Μηχανισμός
– Πληροφορίες, υπάρχουσες, αλλά και συνεχώς ανανεούμενες μέσω drones.
– Δίκτυα διακίνησης μεταναστών.
– Δίκτυα δωρεάν και κατευθυνόμενων μεταφορών.
– Καθοδήγηση μεταναστευτικού ρεύματος από κρατικά όργανα.
• Σχεδίαση Πληροφοριακών Επιχειρήσεων
– Εφαρμογή της μεθόδου του “ψιθύρου” με ακροατήριο στόχο μετανάστες στην Τουρκία και στα Ελληνικά νησιά, οι οποοι ειδοποιούνται με SMS ότι η Ελλάδα έχει ανοικτά σύνορα και θα τους μεταφέρει από τα νησιά στην ενδοχώρα.
– Εκμετάλλευση συγκεκριμένων τηλεοπτικών πλάνων και χρήση συγκεκριμένων λογαριασμών κοινωνικών δικτύων για τον επηρεασμό Διεθνούς Κοινότητας, Ελληνικής Κοινωνίας, Τουρκικής Κοινωνίας, μεταναστών, υπέρ της Τουρκικής ενέργειας και κατά των “κατασταλτικών” μέτρων των Ελληνικών αρχών.

Το διακύβευμα για την χώρα μας είναι τεράστιο. Εάν αυτές τις μέρες ο Ερντογάν πετύχει και οι μετανάστες περάσουν η ήττα θα είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Τα γεγονότα που ζούμε είναι ένα ξεκάθαρο τεστ αντιτιθεμένων θελήσεων μεταξύ Ερντογάν και Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αυτός ο εκβιασμός δεν πρέπει να επιτύχει. Η Τουρκική επίθεση πρέπει να συντριβεί. Οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες αυτή τη στιγμή αποτελούν τρωτό σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προτάσεις:
Δημόσια δήλωση ότι τα Ελληνικά σύνορα κλείνουν.

Δικαστικά Μέτρα
Όποιος εισέρχεται στην χώρα παράνομα να δικάζεται στο αυτόφωρο για παράνομη είσοδο και θα απελαύνεται αυτόματα.
Εφαρμογή των ομαδικών απελάσεων λαθραίως εισερχομένων.

Διπλωματική Δραστηριοποίηση.
Θα πρέπει αυτές οι Τουρκικές ενέργειες να καταγγελθούν δριμύτατα σε ΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, λοιπή διεθνή κοινότητα. Θα πρέπει να κληθεί ο Τούρκος πρέσβυς να δώσει εξηγήσεις και να δεχθεί ισχυρή επίπληξη. Θα πρέπει να μελετηθούν και λοιπές ενέργειες στο διπλωματικό επίπεδο που σίγουρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζουν.

Ενεργοποίηση Δυνάμεων Ασφαλείας και ΕΔ.
Στον Έβρο χρειάζονται πεζά τμήματα ΕΛΑΣ και Στρατού σε ικανό όγκο με αυτοσχέδιο εξοπλισμό και μέσα καταστολής πλήθους, ομάδων σκύλων φυλάκων κ.λ.π. και με αποστολή να μην διέλθει οποιοσδήποτε.

Στα νησιά πυκνές περίπολοι μέσων Λιμενικού, Πολεμικού Ναυτικού και Ειδικών Δυνάμεων στους διαύλους και ανακοπή οποιασδήποτε προσπάθειας διέλευσης. Σε περίπτωση καταστροφής των ελαστικών λέμβων των λαθρομεταναστών από τους ίδιους επανεπιβίβασή τους σε άλλες λέμβους που τα Ελληνικά μέσα θα διαθέτουν και επιστροφή τους στις Τουρκικές ακτές από τις οποίες απέπλευσαν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σίγουρα ξέρουν τον τρόπο να σταματήσουν τα επερχόμενα κύματα αρκεί να πάρουν την πολιτική εντολή.

Πληροφοριακές Επιχειρήσεις
Η Χώρα πρέπει να σχεδιάσει και να εκτελέσει τις κατάλληλες δράσεις ψυχολογικών επιχειρήσεων, ώστε να μην επιτρέψει στην Τουρκία να επηρεάσει Έλληνες, Ευρωπαίους και την λοιπή διεθνή κοινή γνώμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν σίγουρα τι να κάνουν και σε αυτό τον τομέα, με την κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

*Ο Σταύρος Κουτρής είναι αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής 98 ΑΔΤΕ, Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube