REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 14 Μαρτίου 2020

Ας μείνουμε ζωντανοί

Ας μείνουμε ζωντανοί

Καλύτερα πολλά υπερβολικά μέτρα παρά υπερβολικά πολλοί θάνατοι

Mοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι η ζοφερή πραγματικότητα έστω κι αν ο ήλιος μάς χαμογελά και η άνοιξη μας χτυπά την πόρτα. Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες μιας και η αναμενόμενη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει και την εκθετική αύξηση των θανάτων. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε; Κι αν δεν είμαστε μπορούμε τουλάχιστον να τους μειώσουμε;

Μας είπαν κάτι για περιορισμό της εξόδου, της κυκλοφορίας και του συγχρωτισμού και μας το είπαν μετά λόγου γνώσεως. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο σε ανάλογες περιπτώσεις πανδημίας. Θα μετριάσει τα κρούσματα, την υπερφόρτωση των μονάδων υγείας και συνεπώς τις απώλειες. Κάποιοι γελοίοι κάνουν πως δεν το άκουσαν γιατί προέχει γι’ αυτούς το ανεξάρτητο πνεύμα και ο αντισυστημισμός. Που δεν τους επιτρέπει να φοβούνται και να υποτάσσονται στα κελεύσματα των ισχυρών.

Πριν ενάμιση μήνα διάβαζα για την πανδημία του τρόμου που ευνοεί τα ΜΜΕ, τις φαρμακοβιομηχανίες και την κάθε μορφή εξουσίας. Για έναν υβριδικό παγκόσμιο ολοκληρωτισμό. Ακόμα και σήμερα κάποιοι μιλούν για ιούς που κατασκευάστηκαν στα σκοτεινά εργαστήρια των ισχυρών για διάφορους λόγους που όλοι έχουν στόχο το φρόνημα των λαϊκών μαζών. Ακούω και διαβάζω 40 χρόνια αυτές τις αρλούμπες σε κάθε ανάλογη περίσταση. Αλλά δεν θα βαρεθώ να στέκομαι απέναντι στη βλακεία που κουμπώνει με την αμάθεια και φτιάχνουν μίγμα σκοτεινό, εκρηκτικό και αιμοβόρο. Και θα καλούσα όλους εσάς που ανήκετε στο ίδιο ορθολογικό ρεύμα να σταθείτε απέναντι μαχόμενοι.

Περίμενα ότι το 2020 η ορθόδοξη ελλαδική εκκλησία θα έχει καταλάβει κάτι από το σύγχρονο κόσμο και θα είχε πάψει να υποκρίνεται ότι ζει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Για να μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο που διεκδικεί τόσα χρόνια για τον εαυτό της. Να στέκεται δίπλα στον άνθρωπο. Αλλά φαίνεται ότι ο δογματισμός δεν της το επιτρέπει. Δεν την αφήνει να κάνει ούτε ένα βήμα πέρα από το τελετουργικό της και να αφήσει κατά μέρος το κοχλιάριο χωρίς να αφήσει την τόσο σημαντική γι’ αυτήν «θεία κοινωνία». Δεν μπορεί να αρθεί πάνω από τις περιστάσεις, δεν έχει την τόλμη να κάνει την υπέρβαση.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube