Weather Icon

Αποτράπηκαν πάνω από 26.500 παράνομες είσοδοι στον Έβρο

Αποτράπηκαν πάνω από 26.500 παράνομες είσοδοι στον Έβρο

Πάνω από 26.500 παράνομες εισόδους προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 άτομα.
Συνελήφθησαν συνολικά 218 άτομα.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Μητσοτάκης: Ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της Ελλάδας – Επίσημος διακινητής η Τουρκία
Δριμεία επίθεση στην Τουρκία εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς την «επίσημο διακινητή» και έκανε λόγο για ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις με την επόπτευση των συνόρων στον Έβρο μαζί με την ηγεσία της Ε.Ε. και Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά γι’ αυτό και η Ελλάδα περιμένει απτή αλληλεγγύη.

Εκτίμησε ότι η κρίση που παρατηρείται στα σύνορα δεν αφορά το προσφυγικό πρόβλημα αλλά την προσπάθεια της Τουρκίας να στρέψει αλλού την προσοχή, εκτός Συρίας.

Χαρακτήρισε υποχρέωση της χώρας την «φύλαξη της εθνικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Κινούμαστε απόλυτα στο πλαίσιο τους διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα μπορεί να προφυλάξει τα σύνορα της, αποτρέψαμε την παράνομη είσοδο σε πάνω από 24.000 μετανάστες».

Η Κομισιόν δίνει 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της επίσκεψης της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε τους Έλληνες και χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.

«Ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τις άοκνες προσπάθειες. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube