REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 4 Μαρτίου 2020

Απίστευτο!!! Μια μέρα πριν την επίσκεψη Ερντογάν, το Ρωσικό ΥΠΕΞ του υπεθυμίζει την ήττα του Αγίου Στεφάνου

Απίστευτο!!! Μια μέρα πριν την επίσκεψη Ερντογάν, το Ρωσικό ΥΠΕΞ του υπεθυμίζει την ήττα του Αγίου Στεφάνου

Ο Ρωσικός στρατός στο προάστιο Άγιος Στέφανος της Κωνσταντινούπολης, το 1878 – ©Rus arşivi

Οι Ρώσοι μερικές φορές γίνονται πιο σκληροί από τους Αμερικανούς στην πολιτική τους συμπεριφορά απέναντι σε διάφορες χώρες και τότε πράγματι έρχεται στο νου σύγκριση μεταξύ ρωσικής αρκούδας και αμερικανών καουμπόυ!!!

Όμως αυτό που συνέβη χθες με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όχι μόνο υπερέβη τα διπλωματικά ειωθώτα αλλά και τα… εσκαμένα.

Στην ουσία μια μέρα πριν την επίσκεψη της ανώτατης τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα (Τσαβούσογλου, Ακάρ, Φιντάν) και δύο μέρες πριν την συνάντηση του Ερντογάν με τον Πούτιν, το ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία υπενθυμίζει ότι στο ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-78 η Τουρκία ηττήθηκε από τη Ρωσία και ότι τότε απελευθερώθηκε η Βουλγαρία από τον οθωμανιό ζυγό.

Είναι ο πόλεμος που κατέληξε στην ταπεινωτική και συνάμα λυτρωτική συμφωνία του Αγίου Στεφάνου, αφού ο ρωσικός στρατός έφθασε κυριολεκτικά έξω από την Κωνσταντινούπολη (Ο Άγιος Στέφανος είναι προάστιο της Κωνσταντινούπολης) και δεν προχώρησε στην κατάληψή της, κατόπιν παρέμβασης της Αγγλίας.

Τότε η Αγγλία πήρε ως δώρο από τον σουλτάνο την Κύπρο, η οποία υποφέρει μέχρι σήμερα από της πολιτκές της Αγλίας.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube