Ακολουθήστε μας

Ενδιαφέροντα

Απίστευτο: Η Πρόεδρος διέγραψε τις λέξεις ”’Εθνος”, ”Ζυγός”, ”Ορθοδοξία”

Δημοσιεύτηκε στις

Λέξη για τα εθνικά θέματα- Χλιαρή απέναντι της Τουρκίας η κυρία Σακελλαροπούλου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ξεκίνησε την θητεία της με άριστους οιωνούς. Παρέστη στην έπαρση της Σημαίας στην Ακρόπολη, μετέβη στο Πεντάγωνο, μίλησε με αξιωματικούς φρουρούς των συνόρων μας, τους εμψύχωσε έκανε λόγο για ένα νέο πατριωτισμό. Με το διάγγελμά της προχθές βράδυ για την εθνική επέτειο φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με λόγο κοφτό ύφος συνεσταλμένο, πρόσωπο αποφασιστικό απέσπασε κατ’ αρχάς θετικά σχόλια από τους πολίτες. Άρεσε και σε εμάς. Ωστόσο τα φαινόμενα απατούν. Μελετώντας εκ των υστέρων το γραπτό κείμενο των μηνυμάτων που απηύθυνε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου προς τους Αποδήμους Έλληνες (23/3/2020) και προς τον ελληνικό λαό ( 24/3/2020) διαπιστώσαμε με οδυνηρά έκπληξη ότι η κυρία Σακελλαροπούλου προέβη σε παραλείψεις ασυγχώρητες για το αξίωμά της. Πλέον αυτών αποτάθηκε με άλλη γλώσσα στους Αποδήμους Έλληνες και άλλη γλώσσα στους γηγενείς κατοίκους της Ελλάδος. Πρωτοφανές να χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να νομίζει πως δεν θα γίνει αντιληπτός! Κωδικοποιούμε:

1. Και από τα δύο μηνύματα-διαγγέλματα λείπει παντελώς η λέξη ”Έθνος”. Στο μήνυμά της προς τους Αποδήμους έχει χρησιμοποιήσει μερικά παράγωγα του (”εθνική επέτειος” ”εθνική κυριαρχία”, ”εθνικοί ευεργέτες”), στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό τα έχει διαγράψει πλην εξαιρέσεως. Όπως θα διαπιστώσετε από την αντιπαραβολή των κειμένων η λέξη ”επέτειος” στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό δεν συνοδεύεται από το επίθετο ”εθνικός”. Και βεβαίως δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ”Έθνος”. Λυπούμεθα για το σχόλιο αλλά κουτοπονηριές… χαμηλοβλεπούσης.

2. Στο κείμενο προς τους Αποδήμους η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρεται στον ”οθωμανικό ζυγό”. Στο κείμενο προς τον ελληνικό λαό διαγράφει την λέξη ”ζυγός” και την αντικαθιστά με την ηπιότερη λέξη ”δεσποτισμός” που απηχεί το ρεύμα εκείνο των αναθεωρητών της Ιστορίας που προπαγανδίζουν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεκτική και φιλική προς τους υπόδουλους Έλληνες.

3. Στο μήνυμα προς τους Αποδήμους κάνει αόριστη αναφορά στην ”επιθετική συμπεριφορά γειτονικών κρατών” χωρίς να τολμά να κατονομάσει την Τουρκία. Στο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό κάνει μνεία στην ”επιθετικότητα της Τουρκίας” λέξη απολύτως χλιαρή για να περιγράψει αυτό που έκαναν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις επάνω από το Αιγαίο χθες.

4. Τόσο στο μήνυμα της προς τους Αποδήμους όσο και στο διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στα εθνικά θέματα σπάζοντας την παράδοση των προκατόχων της Κωνσταντίνου Καραμανλή, Χρήστου Σαρτζετάκη, Κωστή Στεφανόπουλου, Καρόλου Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραλείπει κανείς αναλυτικές αναφορές τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά (Αιγαίο, Κύπρος). Για να μην πούμε και στις προϋποθέσεις παροχής στηρίξεως στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ (ελληνική μειονότητα Βορείου Ηπείρου, περιουσίες, Τσάμηδες). Η επανάληψίς τους είναι υποχρεωτική για τον αρχηγό του κράτους. Ως ένα βαθμό μπορεί να μην είναι το βασικό θέμα που απασχολεί τους Έλληνες σήμερα, αλλά τα διαγγέλματα τα διαβάζουν και στην Άγκυρα και στα Τίρανα . Και εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

5. Τελευταίο αλλά όχι έλασσον . Η κυρία Πρόεδρος απέφυγε και στα δύο κείμενα της (μήνυμα και διάγγελμα) α) να κάνει αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας στην Επανάσταση, β) απέφυγε να κάνει αναφορά στους ήρωες της Επαναστάσεως υπακούοντας στην νέα προσέγγιση που μας ετοιμάζεται προς σερβίρισμα εν όψει του εορτασμού των 200 ετών, γ) απέφυγε σε αντίθεση με τους προκατόχους της να κάνει αναφορά στον Καποδίστρια, τον Ρήγα και τον Κοραή. Για να μην την παρεξηγήσουν ως προς τον Καποδίστρια να υποθέσουμε οι διπλωμάτες που τηλεδιασκέπτεται; Ειλικρινώς λυπούμεθα. Η “Εστία” ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει την νέα Πρόεδρο γιατί αυτό επιβάλλεται από το αξίωμά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια στον προεδρικό αναθεωρητισμό και στους δισταγμούς που απορρέουν από αυτόν. Οι ‘Ελληνες θέλουν Πρόεδρο λιοντάρι, όχι τρομαγμένο περιστέρι.

Για την ιστορία παραθέτουμε τα δύο κείμενα της Προέδρου, το μήνυμα για τον Απόδημο Ελληνισμό και το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για την 25η Μαρτίου προκειμένου να κάνετε και μόνοι σας τις συγκρίσεις .

Μήνυμα προς τους Αποδήμους Έλληνες

”Με μεγάλη χαρά απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, τους Απόδημους Έλληνες, για πρώτη φορά από την έναρξη της θητείας μου, με αφορμή την εθνική μας επέτειο. Στις 25 Μαρτίου του 1821, οι Έλληνες επαναστάτησαν για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, να ανακτήσουν την πολύτιμη ελευθερία τους και να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, ακολουθώντας το παράδειγμα της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης.

Η συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς στον αγώνα του 1821 υπήρξε καθοριστική, καθώς σημαντικά κέντρα του ελληνισμού από άποψη πνευματική, πολιτική, οικονομική, αλλά και αριθμητική, βρίσκονταν εκτός των εδαφών που αποτέλεσαν το πρώτο ελληνικό κράτος. Στην Οδησσό ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία και στη Μολδοβλαχία ξεκίνησε ο αγώνας για την ελευθερία. Πολλοί Απόδημοι Έλληνες έλαβαν μέρος και θυσιάστηκαν στον αγώνα, ενώ οι ελληνικές παροικίες στην Βιέννη, το Παρίσι, το Βουκουρέστι, το Ιάσιο, την Βουδαπέστη, την Τεργέστη, την Βενετία και αλλού συνέβαλαν πνευματικά και υλικά στην επανάσταση.

Ο ρόλος όμως των Ελλήνων της Διασποράς δεν σταμάτησε με την επίτευξη της ανεξαρτησίας μας. Από την πρώτη στιγμή, όλες οι δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού βρέθηκαν στο πλευρό του νέου ελληνικού κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι από το εξωτερικό προέρχονταν οι περισσότεροι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες προσωπικότητες που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στον δημόσιο βίο της Ελλάδας. Και εσείς σήμερα, άξιοι συνεχιστές των Ελλήνων της εποχής εκείνης, είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσετε να στέκεστε στο πλευρό της Ελλάδας, όπως και εμείς, που κατοικούμε μέσα στα όρια του ελληνικού κράτους, οφείλουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των απανταχού Ελλήνων.

Η ανάγκη αυτή είναι ακόμα πιο έντονη σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει έντονες προκλήσεις σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον. Πρέπει όλοι να δράσουμε με αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική συμπεριφορά γειτονικών μας κρατών, τα οποία, μεταξύ άλλων, μεταχειρίζονται απελπισμένους ανθρώπους ως εργαλείο για να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία, αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο και το διεθνές δίκαιο. Σε μια συγκυρία δύσκολη, οφείλουμε ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε τις αξίες του ελληνισμού, όπως την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό

”Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα ανεξίτηλα χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Με την επανάσταση του 1821 ενάντια στον οθωμανικό δεσποτισμό, ο λαός μας διεκδίκησε και κέρδισε οριστικά το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Ο αγώνας του ’21 και οι θυσίες των προγόνων μας άνοιξαν τον δρόμο για ένα σύγχρονο κράτος, που σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και είναι εγγυητής σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορωνοϊού. Αναπόφευκτα, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις. Παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση. […]

Η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη. Κι όπως τότε, έτσι και σήμερα, για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ». Να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας. Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία”.

www.estianews.gr

Ενδιαφέροντα

Έρευνα για το πως θα είναι ο κόσμος το 2035! Απαισιόδοξα τα συμπεράσματα

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2035; Η ποιότητα των δημοκρατιών μας θα βελτιωθεί ή θα επιδεινωθεί; Οι κοινωνικές και παγκόσμιες ανισότητες θα αμβλυνθούν ή θα οξυνθούν; Θα επιβιώσουν άραγε οι μορφές παγκόσμιας και πολυμερούς συνεργασίας; Ποιο πολιτικό σύστημα θα είναι κυρίαρχο, η δημοκρατία ή ο αυταρχισμός; Ποιες οι πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο;

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν συμμετέχοντες (ομιλητές και σύνεδροι) του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο πλαίσιο της έρευνας «Ο κόσμος το 2035», που πραγματοποίησε το ίδιο το Φόρουμ, σε συνεργασία με την εταιρία ερευνών aboutpeople, και με την υποστήριξη της Deep Capital Group. Και ακόμη κλήθηκαν να απαντήσουν: Ποιες είναι οι επικρατέστερες μελλοντικές υπερδυνάμεις στο νέο πολυπολικό σκηνικό που φαίνεται να διαμορφώνεται; Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται η παγκόσμια οικονομία και ποια θα είναι η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας και το εργασιακό περιβάλλον; Θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πορεία της κλιματικής αλλαγής τα επόμενα χρόνια;

Τα συμπεράσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι επικρατεί μεγάλη απαισιοδοξία.

  • Το 42,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα ζούμε σε έναν χειρότερο κόσμο, έναντι του 28,9% που εκτιμά ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (24,1%) θεωρεί ότι τα πράγματα θα παραμείνουν περίπου ως έχουν σήμερα.
  • Μόλις το 14,7% των ερωτηθέντων εκτιμά το 2035 ότι θα υπάρξει βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας, ενώ η μεγάλη πλειονότητα (61,7%) προβλέπει επιδείνωση.
  • Όσον αφορά στις κοινωνικές ανισότητες, το 55,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα πάνε προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 15,8% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Αντίστοιχα, η ψαλίδα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών θεωρείται πιθανό να διευρυνθεί (42,9%) παρά να μειωθεί (31,2%).
  • Το προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με το 74,8% των συμμετεχόντων, όπως και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για το δημόσιο συμφέρον (77,8%).
  • Αναφορικά με τον κίνδυνο ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, το 35% θεωρεί αυτό το σενάριο αρκετά ή πολύ πιθανό – παραταύτα, παραμένει μειοψηφικό ποσοστό έναντι του 61,6% που θεωρεί ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος είναι ένα απίθανο ή σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο.
  • Σχετικά με τις μορφές διακυβέρνησης, το 2035, η πλειοψηφία (62,8%) εκτιμά ότι η πολιτική κατάσταση θα παραμείνει σχετικά αμετάβλητη, με τα καθεστώτα να παραμένουν ως έχουν. Μόνο το 18,8% θεωρεί ότι η δημοκρατία θα είναι κυρίαρχη, ενώ το 16,2% προβλέπει την άνοδο απολυταρχικών καθεστώτων.
  • Ένα 33,5% θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα έχει αποδυναμωθεί έως το 2035, ενώ το 32,3% εκτιμά ότι θα έχει ισχυροποιήσει τη θέση της. Το 30,5% προβλέπει στασιμότητα και μόλις το 2,6% πιστεύει ότι θα υπάρξει πλήρης διάλυση. ● Η εικόνα της παγκόσμιας ισχύος την επόμενη δεκαετία φαίνεται να μεταβάλλεται, με το 51,5% να βλέπει έναν πολυπολικό κόσμο. Η Κίνα εμφανίζεται ως η επικρατέστερη μελλοντική υπερδύναμη για το 23,3%, ενώ οι ΗΠΑ ακολουθούν με ποσοστό 18,8%.

Τεχνολογία και ιατρική

  • Το 94% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην ιατρική και θα αναπτυχθούν θεραπείες ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης.
  • Η συντριπτική πλειονότητα (89,1%) θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην καθημερινή ζωή τα επόμενα 10 χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκρηκτική ανάπτυξη και ενσωμάτωσή της σε διάφορους τομείς, από την υγειονομική περίθαλψη έως τη διαχείριση δεδομένων και τις υπηρεσίες. Ακολουθεί η βιοτεχνολογία και γενετική μηχανική με 46,6% και οι ρομποτικές τεχνολογίες με 26,7%. ● Αναφορικά με το εργασιακό μέλλον, το 38% πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα εργάζονται λιγότερες ώρες το 2035, πιθανώς λόγω της αυτοματοποίησης και της αύξησης της παραγωγικότητας μέσω της τεχνολογίας. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί ότι οι ώρες εργασίας θα παραμείνουν περίπου οι ίδιες όπως σήμερα, ενώ το 18,8% εκτιμά ότι θα εργάζονται περισσότερες ώρες.
  • Το 64,7% πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις το 2035 θα λειτουργούν με ένα υβριδικό μοντέλο, όπου άνθρωποι και ρομπότ θα συνεργάζονται. Το 29,7% θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό όπως είναι σήμερα, ενώ μόνο το 3,0% προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.
  • Όσον αφορά στις μορφές επιχειρηματικότητας, το 36,1% πιστεύει ότι οι ψηφιακές και αποκεντρωμένες επιχειρήσεις θα επικρατήσουν, ακολουθούμενες από τα συνδρομητικά επιχειρηματικά μοντέλα (18%) και την κυκλική οικονομία και βιώσιμες επιχειρήσεις (17,3%).
  • Το 15,8% θεωρεί ότι δεν θα επικρατήσουν νέα μοντέλα και ότι οι παραδοσιακές μορφές επιχειρηματικότητας θα παραμείνουν κυρίαρχες.

Ακραία καιρικά φαινόμενα

  • Η πλειονότητα των συμμετεχόντων πιστεύει ότι στο μέλλον θα είναι δύσκολο να ζήσει κανείς σε κάποια μέρη της Ευρώπης λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, με το 53,8% να απαντά «ναι». Αντίθετα, το 39,8% θεωρεί ότι αυτό δεν θα συμβεί, υποδεικνύοντας μια μικρότερη, αλλά σημαντική, αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον.

    ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενδιαφέροντα

Δεύτερη απόρριψη των υπέρογκων αξιώσεων Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη ότι ήταν συκοφαντικά σε βάρος του 5 δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των Reporters United, στις αρχές Νοεμβρίου του 2023, τα οποία αφορούσαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει άλλη μια δικαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας και του αγώνα ενάντια στην καταχρηστική άσκηση ένδικων μέσων με σκοπό τη φίμωση του Τύπου (SLAPP). Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όχι μόνο δεν ικανοποίησε την υπέρογκη αξίωση του Γρηγόρη Δημητριάδη για αποζημίωση 950.0000€ αλλά τον καταδίκασε σε καταβολή δικαστικής δαπάνης ύψους 4.750€.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη ότι ήταν συκοφαντικά σε βάρος του 5 δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των Reporters United, στις αρχές Νοεμβρίου του 2023, τα οποία αφορούσαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Είναι η δεύτερη από τις δεκάδες αγωγές που έχει εξαπολύσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης εναντίων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που απορρίπτεται, σε πρώτο βαθμό, από τα δικαστήρια. Για τον τίτλο του ενός από τα 5 δημοσιεύματα ωστόσο το δικαστήριο δέχθηκε αμέλεια και επιδίκασε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» 3.000€ για απλή δυσφήμιση και 450€ για δικαστικά έξοδα. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» θα ασκήσει έφεση για το συγκεκριμένο μέρος της απόφασης.

Στον αντίποδα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στον «Αθήνα 9.84», επειδή αναμετέδωσε στις 3 Νοεμβρίου το ρεπορτάζ που προκύπτει από τα ίδια δημοσιεύματα τα οποία η δικαιοσύνη κρίνει ότι δεν είναι συκοφαντικά! Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι το σκεπτικό του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι προβληματικό καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποχρεώνονται οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν ολόκληρη την τεκμηρίωση πολυσέλιδων ρεπορτάζ στα πολύ περιορισμένα όρια του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου.

Η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει αταλάντευτα τον πόλεμο ενάντια στις καταχρηστικές αγωγές και στηρίζει τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Παραμένει επιτακτικό το αίτημα να ενσωματωθεί επιτέλους στην ελληνική νομοθεσία η λεγόμενη ANTI-SLAPP ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να διακρίνονται σε προδικαστικό στάδιο οι εκδικητικές- εκφοβιστικές αγωγές και να μπορούν οι δημοσιογράφοι να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ο Σερραίος κόουτς που κάνει καριέρα στο Καζακστάν

Μέχρι της στιγμής που αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, έχοντας ήδη «καρφώσει» σημαιάκια σε διάφορα σημεία του χάρτη, πριν συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο μακρινό Καζακστάν, το οποίο -ποδοσφαιρικά- μοιάζει πολύ μακριά από την Ελλάδα, η Ζένις της πρωτεύουσας της χώρας, Αστανά, έχει Έλληνα προπονητή και καθόλου άγνωστο στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για τον Άκη Βάβαλη, ο οποίος στην Ελλάδα «καθιερώθηκε» ως ο «βοηθός του Σάββα Παντελίδη».

Μέχρι της στιγμής που αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, έχοντας ήδη «καρφώσει» σημαιάκια σε διάφορα σημεία του χάρτη, πριν συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής.

Ο γεννημένος, στις Σέρρες, το 1985, Άκης Βάβαλης, διέγραψε πορεία, όντας στο πλευρό του νυν προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, ενώ βρέθηκε και σε Ηρακλή και Άρη, στη Super League, όπως και σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Ο Άκης Βάβαλης αποφάσισε, πριν τρία και κάτι χρόνια, να φύγει από την Ελλάδα έχοντας ως πρώτο σταθμό τη Σουηδία και τη Βάσαλουντ.

Συνέχισε στη Βουλγαρία με την Κρούμοβγκραντ, πήγε Κόσοβο για να προπονήσει την Ντρίτα και από τον Μάιο του 2024, ταξίδεψε στο Καζακστάν για χάρη της -τελευταίας στη βαθμολογία- Ζένις στην οποία, σύντομα θα συμπληρώσει ένα χρόνο παρουσίας.

Μεσούσης της περσινής περιόδου, και λίγο διάστημα μετά το χειμωνιάτικο break, ο Βάβαλης ανέλαβε τα καθήκοντά του και κατάφερε να σώσει την ομάδα, η οποία έμοιαζε καταδικασμένη σε πτώση. Το έργο του εκτιμήθηκε κι έτσι συνέχισε εκεί, θέλοντας να φτιάξει το όνομά του, πριν καταγράψει… μίλια προς άλλη κατεύθυνση.

Το Καζακστάν μπορεί ως τουριστικό ή ποδοσφαιρικός προορισμός να είναι «δύσκολος» και να μην κάνει γκελ στους Ευρωπαίους, αλλά το ποδόσφαιρο εκεί ανοδική τροχιά και εκπροσώπους στις διοργανώσεις της UEFA.

Πέρσι σώθηκε, φέτος πάει για κάτι περισσότερο

Η Ζένις του Άκη Βάβαλη, για να μείνει στην Premier League του Καζακστάν χρειάστηκε να κερδίσει ομάδες, που μόνο τυχαίες δεν τις λες.

Ορντάμπασι, Τόμπολ Κοστανάι ήταν μεταξύ εκείνων, ενώ κόντρα σε Αστανά και Καϊράτ πήρε ισοπαλίες, αλλά περισσότερο από πολύτιμες, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Το πρωτάθλημα στο Καζακστάν ξεκίνησε τον Μάρτιο και, μέχρι στιγμής, η Ζένις δεν έχει κερδίσει σε τέσσερις αγωνιστικές, μετρώντας ισάριθμες ισοπαλίες.

Τη Δευτέρα (13/4) όμως η Ζένις επικράτησε της Ακτομπέ με 1-0, κάνοντας αρχή στις… νίκες και προσδοκώντας κάτι ανάλογο και στο πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ: Metrosport

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις8 λεπτά πριν

Τί λέει ο Συρίγος για το καλώδιο και τις αντιδράσεις της Τουρκίας;

Παρέμβαση του Άγγελου Συρίγου στην τηλεόραση της "Ναυτεμπορικής"

Πολιτική39 λεπτά πριν

Η Τουρκία εκπονεί σχέδια για τη Γαλάζια Πατρίδα! Milliyet: “Επιλογή η μέση γραμμή του Αιγαίου, το μισό πέλαγος θα περιλαμβάνει την τουρκική πλευρά”

Ετοιμάστηκε επιστημονικός χάρτης που σχεδιάζει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πολιτική58 λεπτά πριν

Ανακοινώθηκε ο ελληνικός θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός

Για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε επίσημο κείμενο της ΕΕ τα απώτατα δυνητικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας - Ο χάρτης που...

Ιστορία - Πολιτισμός5 ώρες πριν

Στο σφυρί 86 επιστολές του Νίκου Καζαντζάκη και ένα σημειωματάριο του Φώτη Κόντογλου

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29  και την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία κοινού.

Ενδιαφέροντα10 ώρες πριν

Έρευνα για το πως θα είναι ο κόσμος το 2035! Απαισιόδοξα τα συμπεράσματα

Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας το 2035; Η ποιότητα των δημοκρατιών μας θα βελτιωθεί ή θα επιδεινωθεί; Οι κοινωνικές...

Δημοφιλή