Weather Icon
Οικονομία & Αγορές 3 Μαρτίου 2020

Απεβίωσε ο θρυλικός Τζακ Γουέλς, ο άνθρωπος που «μεταμόρφωσε» σε κολοσσό την GE

Απεβίωσε ο θρυλικός Τζακ Γουέλς, ο άνθρωπος που «μεταμόρφωσε» σε κολοσσό την GE

Απεβίωσε, στην ηλικία των 84 ετών, ο Τζακ Γουέλς μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ. Χάρη στους χειρισμούς του, «μεταμόρφωσε» την General Electric σε μια από τις πολυτιμότερες -βάσει κεφαλαιοποίησης- εταιρείες της Αμερικής.

Ο Γουέλς ήταν επικεφαλής της GE από το 1981 έως το 2001 και κάποτε είχε αποκτήσει των τίτλο του «manager του αιώνα», χάρη στα επιτεύγματά του. Από την άλλη, είχε και το παρατσούκλι «Νeutron Jack», λόγω των περικοπών και κινήσεων εξοικονόμησης κόστους. Γεννημένος το 1935 από Ιρλανδούς-καθολικούς γονείς στη Μασσαχουσέτη, ο Γουέλς αφιέρωσε ολόκληρη την καριέρα του στην GE, στην οποία προσελήφθη ως χημικός μηχανικός στο τμήμα πλαστικών της εταιρείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Γουέλς ήταν θρύλος του επιχειρηματικού κόσμου και προσωπικός του φίλος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube