Κύπρος 6 Μαρτίου 2020

Άντης Λοΐζου: Μνημείο αθλιότητας ο προπηλακισμός Έλληνα στρατιώτη στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από Έλληνες

Άντης Λοΐζου: Μνημείο αθλιότητας ο προπηλακισμός Έλληνα στρατιώτη στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από Έλληνες
Οι εικόνες ντροπής, αθλιότητας και αχαλίνωτης επιθετικής μανίας που έγιναν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και που είδε ο κόσμος στην Κύπρο αλλά και αλλού, αφήνουν ξεκάθαρα μηνύματα που δεν τιμούν καθόλου όλους εκείνους τους ανεύθυνους που ήθελαν να παραβούν την απόφαση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) να κλείσει τα οδοφράγματα για σκοπούς ασφάλειας της υγείας του λαού των ελευθέρων περιοχών της. Μεγάλη ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση που δεν εκτίμησε την αντίδραση όλων όσων θα ήθελαν να επισκεφτούν με άδεια του ψευδοκράτους τα κατεχόμενα, αλλά και που κακώς ενέπλεξε στην όλη υπόθεση δύο απλούς κληρωτούς στρατιώτες.
Επισημαίνεται ότι στο ψευδοκράτος υπάρχει αναστολή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και η ΕΕ δεν ασκεί κανένα έλεγχο, ούτε η ΚΔ και εάν όντως η Κυβέρνηση επιθυμεί την ασφάλεια του λαού της ΚΔ θα ήταν ασφαλέστερο να έκλειναν όλα τα οδοφράγματα.
Αναφορικά με τους πολίτες που ήθελαν να παραβούν τη διαταγή της κυβέρνησης έχω να πω ότι η ενέργεια τους αποδεικνύει επιπολαιότητα και άγνοια κινδύνου, διότι όφειλαν να είχαν κατά νου ότι στα κατεχόμενα υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών από την Κίνα και το Ιράν, χώρες που μετρούν πολλά θύματα από το Κορωνοϊό αλλά και ότι οι έλεγχοι στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο του ψευδοκράτους είναι ελλιπείς. Με τις απαιτήσεις τους αυτές θα έθεταν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.
Η κυβέρνηση ευθύνεται γιατί στην περιοχή όφειλε να έχει σε ετοιμότητα επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις με αντιοχλαγωγική εξάρτηση και αντλίες νερού της πυροσβεστικής για να παρεμποδίσουν τους απείθαρχους στις αποφάσεις της για προστασία του λαού της. Το χειρότερο όμως είναι η ενίσχυση των αστυνομικών με δύο κληρωτούς στρατιώτες προφανώς από τα διπλανά φυλάκια, ενέργεια επιπόλαια. Τονίζεται ότι σε καμιά Μονάδα της ΕΦ οι οπλίτες ή και τα στελέχη εκπαιδεύονται σε επιχειρήσεις καταστολής ενεργειών από όχλο ή διαδηλωτές. Υπό ποιου την ευθύνη είχαν διατεθεί οι στρατιώτες; Ποιος στρατιωτικός ήταν ο επικεφαλής τους; Βάσει ποιας νομοθεσίας στρατιώτες υπάγονται υπό αστυνομικών; Αλήθεια, πού ήταν η ΜΜΑΔ όταν τα γεγονότα είχαν εκτραχυνθεί; Πραγματικά πρόκειται για μνημείο επιπολαιότητας. Το χειρότερο, η κορωνίδα της αυθαιρεσίας και της επιθετικής μανίας ήταν το βίαιο επιθετικό ξέσπασμα του πολίτη της ΚΔ εναντίον του ενός εκ των δύο στρατιωτών, με αδιάψευστο μάρτυρα τη μικρή ταινία που αναρτήθηκε στα διαδικτυακά κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο προφανώς. Σίγουρα αν η Αστυνομία μελετήσει την ταινία θα δει πολλά… Γεγονός πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα ένας άνδρας να επιτίθεται σε στρατιώτη που ίσως να έχει την ηλικία του παιδιού του και που ο στρατιώτης είναι εντεταλμένος για την ασφάλεια της Πατρίδας του. Είναι μεγάλη η αντίδραση εναντίον του παλληκαρά ιδιώτη και πληθώρα Ελλήνων ντράπηκαν για λογαριασμό του, γιατί από τέτοια ενέργεια διαφαίνονται οι αρχές, τα ιδανικά, καθώς και η ασέβεια του, στους νεκρούς και τα θύματα της τουρκικής εισβολής.
Η Αστυνομία και η ΕΦ έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν και να ερευνήσουν την υπόθεση και αυτός ο πολίτης που χειροδίκησε κατά του στρατιώτη να διωχθεί εάν πρέπει. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην ΕΦ όταν στρατιώτες θα διατάσσονται για αποστολές παρόμοιας φύσεως, οι δε θρασείς θα εκτραχύνονται και την ευθύνη θα επωμίζεται η Κυβέρνηση.
Φυσικά η ανευθυνότητα και η έλλειψη σοβαρότητας φάνηκε από τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιων πολιτικών, που εμμέσως πλην σαφώς ναρκοθετούσαν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για δικούς τους λόγους.
  Άντης Λοΐζου   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube