Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 3 Μαρτίου 2020

Αντιπρόεδρος Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Θεμάτων: Ο Ερντογάν θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από τη Λιβύη

Αντιπρόεδρος Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Θεμάτων: Ο Ερντογάν θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από τη Λιβύη
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Ιζβέστια, ο συνταγματάρχη Βλαντίμιρ Ανόχιν, αντιπρόεδρος της ρωσικής ακαδημίας γεωπολιτικών θεμάτων, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Λιβύη, αν αυξηθούν οι απώλειες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στις δυνάμεις που έχει στείλει εκεί.
Ο Ρώσος ειδικός επί θεμάτων γεωπολιτικής τόνισε ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δεν αρέσει σε κανέναν, αφού κανείς δεν βλέπει με καλό μάτι την νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την Αδριατική και την Τυνησία.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στον πρωτεύουσα Τρίπολη και στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της πόλης, ενώ αναφέρονται και καταρρίψεις σοβαρού αριθμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας.
Επίσης, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κάνει λόγο και για νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube