REAL TIME |

Weather Icon
Κύπρος , ΟΗΕ 9 Μαρτίου 2020

Ανάλυση του Μάριου Ευρυβιάδη: Η διχοτομική «Πράσινη Γραμμή»

Ανάλυση του Μάριου Ευρυβιάδη: Η διχοτομική «Πράσινη Γραμμή»

Συνεπώς στην περίπτωση της πρόσφατης απόφασης του κυπριακού κράτους να αναστείλει τη λειτουργία οδοφραγμάτων στη Λευκωσία για λόγους ασφαλείας -στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω προληπτικής πολιτικής κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού- καμιά ομάδα ή ομάδες πολιτών ετσιθελικά και αυθαίρετα δεν νομιμοποιούνται να επιχειρούν με τη βία -και όχι ειρηνικά- να ανατρέψουν μια τέτοια απόφαση.

Το φυσικό δικαίωμα της ασφάλειας αναγνωρίζεται από καταβολής. Στις δυτικές κοινωνίες οι πολίτες παραχωρούν το δικαίωμα αυτό στο κράτος. Είναι για τον λόγο αυτό που όλα τα κράτη του κόσμου νομιμοποιούνται να έχουν το μονοπώλιο στη χρήση βίας και όχι οι πολίτες ατομικά ή ομαδικά. Σε αντάλλαγμα το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του, χωρίς εκπτώσεις ή επειδή μια ομάδα ή ομάδες πολιτών λόγω ιδεοληψιών και πιθανώς λόγω και ιδιωτείας επιδιώκουν να ανατρέψουν τις σχετικές αποφάσεις του.
Λόγω της τουρκικής κατοχής η Κύπρος δεν μπορεί να διασφαλίσει τα σύνορά της. Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο που η Κύπρος, που είναι μέλος της ΕΕ, είναι εκτός Σένγκεν, δηλαδή του συστήματος της ΕΕ που επιτρέπει ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της. Και επειδή η Κύπρος δεν ελέγχει τα σύνορά της, οι κατοχικές αρχές διοχετεύουν συνεχώς παράνομους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σήμερα ενώ ο μέσος όρος παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξεπερνά το 1% του πληθυσμού των κρατών-μελών, στην Κύπρο είναι 3,8%. Είναι δηλαδή τετραπλάσιος! Η μεγάλη πλειονότητα των ατόμων αυτών δεν είναι καν πρόσφυγες από τη Συρία. Είναι «οικονομικοί επαναστάτες» και τυχοδιώκτες.
Η Κύπρος πλημμυρίζεται από ανεξέλεγκτες εισβολές. Αυτό γίνεται οργανωμένα από την Τουρκία. Και αυτό αποδείχθηκε τις τελευταίες μέρες. Όταν ο σουλτάνος της Άγκυρας αντελήφθη πλέον πως χάνει τον επιδρομικό πόλεμο στη Συρία, άνοιξε τις πύλες για μουσουλμάνους πρόσφυγες προς την Ελλάδα. Αμέσως ανταποκρίθηκαν και τα ογλάνια του στην Κύπρο. Γι’ αυτό κατακλύζεται η Κύπρος μέσω της διχοτομικής «πράσινης γραμμής» τις τελευταίες μέρες.
Λόγω τυχαίας συγκυρίας, τις μέρες αυτές η Κύπρος υφίσταται διπλή απειλή. Του κορωνοϊού από τις κατεχόμενες περιοχές και από αλλού -που είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί και στην Κύπρο- και από τις οργανωμένες ανεξέλεγκτες ροές που το κατοχικό καθεστώς διοχετεύει οργανωμένα.
Όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τα ίδια τα πράγματα δείχνουν τον δρόμο αντιμετώπισης και των δυο κακών. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ελλάδα. Επειδή ακριβώς απειλείται η ασφάλειά του, το ελληνικό κράτος λαμβάνει μια σειρά από μέτρα για να προστατεύσει την επικράτεια και τους πολίτες του. Μεταξύ άλλων ανέστειλε τις διαδικασίες παραχώρησης ασύλου για ένα μήνα, ενώ όσοι παραβιάζουν τα σύνορα συλλαμβάνονται, διώκονται ποινικά και φυλακίζονται. Μετά την εκτέλεση της ποινής τους θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.
Αυτή τη διαδικασία οφείλει να ακολουθήσει και το κυπριακό κράτος. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Νομιμοποιείται μόνο εφόσον διασφαλίζει τους πολίτες του χωρίς εκπτώσεις. Και κανένας κανονισμός της ΕΕ δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ύψιστη αυτή υποχρέωση.
Όμως το κυπριακό κράτος θα πρέπει να πράξει και κάτι ακόμη. Και οι πρόσφατες βιαιοπραγίες στη διχοτομική «πράσινη γραμμή» στη Λευκωσία δείχνουν τον δρόμο. Στέκομαι κυρίως στις αντιδράσεις του κατοχικού καθεστώτος το οποίο σχίζει τα ιμάτιά του και τα οπίσθιά του, ταυτόχρονα, για το κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων.
Πιστεύω χωρίς να το αντιληφθεί, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη «ττούμπαρε» πάνω στην πιο αποτελεσματική λύση του προβλήματος των ανεξέλεγκτων ροών. Αφού έχει τόσο καλή προσωπική σχέση με τον κ. Ακιντζί, ας τον πάρει τηλέφωνο ο κ. Αναστασιάδης και να του πει πως εφόσον δεν τερματιστούν οι οργανωμένες ροές -όπως η πιο πρόσφατη με σχεδόν 300 άτομα σε μια μέρα- θα κλείνει το πιο κοντινό στις ροές οδόφραγμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και θα ξανανοίξει εφόσον σταματήσουν οι ροές. Οι ροές θα σταματήσουν σαν μαχαίρι. Πρώτος το γνωρίζει αυτό ο κ. Ακιντζί μαζί με αυτούς που λυμαίνονται τις περιουσίες των Ελλήνων προσφύγων. Γι’ αυτό κόπτονται.
Αυτή, παρεμπιπτόντως, πρέπει να είναι και η απάντηση για το προγραμματιζόμενο πλιάτσικο που προγραμματίζει ο πλιατσικολόγος Κουντρέτ Οζερσάι -και οι λοιποί αγύρτες που τον περιτριγυρίζουν- για τα Βαρώσια. Η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα.
Και κάτι τελευταίο. Μπήκα στην ιστοσελίδα της αυτοπροσδιοριζόμενης και αυτοδιαφημιζόμενης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Unite Cyprus Now. Είναι η Οργάνωση που πρωτοστάτησε στις πρόσφατες διαμαρτυρίες στη διχοτομική «πράσινη γραμμή», λόγω του κλεισίματος οδοφραγμάτων. Και επειδή η οργάνωση αυτή είναι και επίσης γνωστή και περηφανεύεται για αυτό δημόσια ως και η «No Bullshit» Οργάνωση (a.k.a. «No Bullshit» ), μας έδειξε τι μυαλά κουβαλά και πόσες θυσίες κάνει για «reunification» και για την «ειρήνη», τάχατες. Πλάκωσαν λοιπόν οι «ειρηνιστές» αυτοί στο ξύλο ένα 18χρονο κληρωτό παλληκάρι, και έφτυναν και κλοτσούσαν για τα δικαιώματά τους. Ήταν «μεμονωμένος» ο ξυλοδαρμός του εθνοφρουρού, λεν εκ των υστέρων -από τον φερόμενο δράστη, ένα 55χρονο παλληκάρι της φακής- ενώ ένας πανεπιστημιακός που συμμετείχε στα επεισόδια διατυμπανίζει χωρίς αιδώ πως ο ξυλοδαρμός ήταν σικέ.
Στην ιστοσελίδα λοιπόν αυτών που δέρνουν για «reunification» και για την «ειρήνη», δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα ούτε μια διεύθυνση, παρά μόνο μια διακήρυξη για τα πιστεύω τους. Και από αλλού μαθαίνουμε πως η «Νο Bullshit» αυτή Οργάνωση ιδρύθηκε εδώ και κάποια χρόνια.

 

Η «ΠΥΛΗ ΜΕΤΕΧΑΝ»

 

Υ.Γ. Από τον πατριώτη δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ έμαθα κάτι ακόμη και το μοιράζομαι. Ένα από τα οδοφράγματα ονομάστηκε από το κατοχικό καθεστώς «Πύλη Μετεχάν». Συνεχίζω, αντιγράφοντας -με ευχαριστίες- τη μετάφραση του σχολίου από την εφημερίδα «Αβρούπα» του Λεβέντ («Πολίτης», 3/3/20): «Ας έλεγαν Πύλη Κέρμια αυτή την πύλη. Δεν την είπαν. Την είπαν Μετεχάν. Κανείς δεν έφερε ένσταση. Ποιος είναι αυτός ο Μετεχάν; Γιατί δόθηκε το όνομά του σε αυτή την πύλη; Ποια η σχέση του με την Κύπρο; Είναι ο γιος του Τεομάν, ιδρυτή της Ασιατικής Ουννικής Αυτοκρατορίας. Γεννήθηκε προ Χριστού. Είναι ο πρώτος ηγεμόνας που συγκέντρωσε τα έθνη της Ασίας κάτω από μια στέγη.

 

Ο Αττίλας; Εκείνος είναι ο ηγεμόνας της Ουννικής Αυτοκρατορίας κατά τα επόμενα χρόνια. Αν ο Μετεχάν θεωρείται ο κατακτητής της Ασίας, εκείνος θεωρείται ο κατακτητής της Ευρώπης.» Αυτά για να μαθαίνουμε όσοι δεν είμαστε «ειρηνιστές της φακής» και μέλη της «No Bullshit» Οργάνωσης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube