REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Κύπρος 19 Μαρτίου 2020

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης (ΦΩΤΟΣ)

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης (ΦΩΤΟΣ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου αναλαμβάνετε τα καθήκοντα του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, καλούμενος να υπηρετήσετε αυτήν την καθ’ όλα υψηλή αποστολή της περιφρούρησης και προάσπισης της κατεχόμενής μας πατρίδας.

Η απόφαση του διορισμού σας εδράστηκε στην άρτια κατάρτιση και τις γνώσεις που κατέχετε, την πολύχρονη και διακεκριμένη υπηρεσία και παρουσία σας τόσο στις Ένοπλες Ελληνικές Δυνάμεις όσο και με αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφετε για το πολύπαθο νησί μας.

Εχέγγυα καθοριστικής σημασίας, όσον αφορά την ενίσχυση του μέχρι στιγμής παραχθέντος έργου των προκατόχων σας, με τους οποίους είχαατε συνεργαστεί από τη θέση του Επιτελάρχη και οι οποίοι στο σύνολό τους συνέβαλαν στην ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαιτέρως στον αποχωρούντα αρχηγό, ο οποίος δεν είναι παρών, και τον οποίο διαδέχεστε σήμερα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του Κυπριακού λαού, για το πολυδιάστατο και σημαντικό έργο που επιτέλεσε με απόλυτο επαγγελματισμό, υπηρετώντας την ιδιαίτερη μας πατρίδα ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς τα τρία τελευταία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του και ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης έχει γίνει σειρά μεταρρυθμίσεων.

Φίλε κ. Αρχηγέ, δεδομένων των όσων προανέφερα, η ανάληψη των καθηκόντων σας συμπίπτει με μία καθοριστική περίοδο, αφενός για τον εν εξελίξει ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος απαιτεί αυξημένη ευθύνη εποπτείας και σκληρή δουλειά, και αφετέρου την πατρίδα μας.

Ως ακριβώς ανέφερα προσφάτως στον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, είναι σε εσάς, την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς που εμπιστεύεται η Πολιτεία ώστε να ηγηθείτε, να εκπαιδεύσετε και να ενισχύσετε το ηθικό των υφισταμένων σας, ενεργώντας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Ως εξαίρετος γνώστης της στρατιωτικής κατάστασης στην Κύπρο, αφού, μεταξύ άλλων, διατελέσατε Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ στο πρόσφατο παρελθόν, και έχοντας βαθιά συναίσθηση των ευθυνών που σας ανατίθενται, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα αναλώσετε το άπαν των δυνάμεών σας, ούτως ώστε να φέρετε εις πέρας στο έπακρο την αποστολή σας και να ανταποκριθείτε στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργεί η επιλογή σας.

Στην τιμητική αυτή και συνάμα απαιτητική αποστολή που αναλαμβάνετε, θέλω να γνωρίζετε ότι η Πολιτεία και ο ίδιος προσωπικά, ως ακριβώς πράξαμε και με τους προκατόχους σας, θα βρίσκεται στο πλευρό σας συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο το έργο σας.

Σας εύχομαι μια δημιουργική πορεία όπως ήταν και η μέχρι σήμερα επαγγελματική σας σταδιοδρομία».

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είπε, μεταξύ άλλων, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεων του για να συνεχιστεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, «έχοντας πλήρη επίγνωση της υψίστης τιμής και ευθύνης μου, σας διαβεβαιώνω ότι έχω βαθιά συναίσθηση του χρέους που αναλαμβάνω έναντι του κυπριακού λαού, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή των πολλαπλών προκλήσεων.

Θα αναλώσω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου, ώστε με τις κατευθύνσεις και τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας, με τη βοήθεια του προσωπικού μου και με συνέπεια στο έργο των προκατόχων μου να ενισχυθεί περαιτέρω η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς και η αναβάθμιση του ρόλου της ως παράγοντα αποτρεπτικής ισχύος., παρέχοντας πολλαπλές επιλογές στην πολιτική ηγεσία. Υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι απαιτείται για να ανταποκριθώ πλήρως στις απαιτήσεις των καθηκόντων μου».

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube