Weather Icon

Άγριες συμπλοκές στον Έβρο τώρα: «Γίνεται χαμός, μετανάστες πετούν συνέχεια πέτρες» – Βίντεο

Άγριες συμπλοκές στον Έβρο τώρα: «Γίνεται χαμός, μετανάστες πετούν συνέχεια πέτρες» – Βίντεο

Άγρια επεισόδια σημειώνονται στις Καστανιές, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, με τους μετανάστες να εκσφενδονίζουν πέτρες και να προσπαθούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Άγριες συμπλοκές σημειώνονται διαρκώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες που βρίσκονται επί του τουρκικού εδάφους και προσπαθούν να τρυπήσουν τον φράχτη και να περάσουν, ενώ πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στρατιώτες ρίχνουν προειδοποιητικές βολές στον αέρα προκειμένου να αποτρέψουν μετανάστες να περάσουν από τρύπα που έχουν ανοίξει στο φράχτη.

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι -συνοδεία στρατού- μπήκαμε στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 λίγα μέτρα μακριά από το τουρκικό συνοριακό σταθμό.

Η ένταση είναι στο «κόκκινο» και οι πέτρες πέφτουν βροχή. Κάποια παρμπρίζ αστυνομικών και στρατιωτικών οχημάτων είναι σπασμένα καθώς οι μετανάστες πετούν με σφενδόνες τις πέτρες.

Τα επεισόδια άρχισαν από νωρίς το μεσημέρι και νωρίτερα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου, είναι καλά στην υγεία του και ζήτησε να επιστρέψει στην υπηρεσία.

Οι αρχές μας ειδοποίησαν να προσέχουμε καθώς οι πέτρες πέφτουν σε μεγάλη απόσταση εντός του ελληνικού εδάφους

Κάθε τόσο οι μετανάστες φωνάζουν και πετούν πέτρες ενώ οι αστυνομικές αρχές απαντούν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που κάθε τόσο ορμάει με στόχο να «γκρεμίσει» τον φράχτη.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη και οι ελληνικές Αρχές μάς απομακρύνουν από το σημείο υπό τον φόβο να τραυματιστεί κάποιος δημοσιογράφος. 

«Από το μεσημέρι γίνεται χαμός. Μας πετούν συνέχεια πέτρες σαν να είναι χούλιγκανς», έλεγε στρατιωτικός στο Sputnik.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube