Weather Icon
Υγεία 11 Μαρτίου 2020

Αυτή η πανδημία σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους!

Αυτή η πανδημία σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους!

Καμπανάκι έκρουσαν στις αρχές του Φεβρουαρίου οι επιστήμονες που ασχολούνται με τον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι είναι πλέον πιθανό να γίνει πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Ένα μήνα μετά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. χαρακτήρισε τον ιό ως πανδημία.

Παρακολουθούμε την πορεία του ιού, σημείωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom, σε συνέντευξη Τύπου του, σημειώνοντας πως «ανησυχούμε ιδιαιτέρως και από τα ανησυχητικά επίπεδα της εξάπλωσης και της σοβαρότητάς του, και από τα ανησυχητικά επίπεδα της απραξίας».

Οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση τον προηγούμενο μήνα να γνωρίζουν πόσο φονικός θα αποδειχθεί ο νέος ιός «2019-nCoV». Υπήρχε μεγαλύτερη επιστημονική συναίνεση ότι μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων, περισσότερο όπως η κοινή γρίπη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, παρά όπως οι προηγούμενοι θανατηφόροι ιοί SARS και MERS, που μεταδίδονταν πιο δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ένα μήνα μετά έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τη μεταδοτικότητά του! Τα κρούσματα ξεπερνούν τις 120.000, εκ των οποίων οι μισοί ασθενείς έχουν αναρρώσει και μετρούμε πλέον πάνω από 4.300 θανάτους. Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube