REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Σερβία 24 Μαρτίου 2020

24 Μαρτίου 1999: Όταν βλέπαμε το ΝΑΤΟ να βομβαρδίζει τη Σερβία και δεν ξέραμε τι έρχεται

24 Μαρτίου 1999: Όταν βλέπαμε το ΝΑΤΟ να βομβαρδίζει τη Σερβία και δεν ξέραμε τι έρχεται

Πριν από 21 χρόνια τέτοια ημέρα το ΝΑΤΟ άρχιζε τους βομβαρδισμούς στην Σερβία! Βομβαρδισμοί στην Ευρώπη, ποιος να μας το ΄λεγε…
Πριν από ένα χρόνο ,το 2019,  η πρωθυπουργός της Σερβίας Άννα Μπάρναβιτς απευθυνόμενη στους Δυτικούς “σωτήρες” δήλωνε:

“Ο βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ το 1999, ήταν λάθος άλλων, κι όχι των Σέρβων που στα τέλη του εικοστού αιώνα έγιναν θύματα εκείνων με τους οποίους είχαν συμμαχήσει σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους…Για χάρη του κοινού μας μέλλοντος, καλό θα ήταν να αναγνωρίσουν το λάθος, της επίθεσης τους κατά αθώου πληθυσμού…Η Σερβία δεν μπορεί να δέχεται μαθήματα από κανέναν για τα δικά της λάθη , επειδή η χώρα τα γνωρίζει… Η Σερβία πρέπει να προσπαθήσει να συγχωρήσει, επειδή η στροφή προς το μέλλον, η εταιρική σχέση και η συνεργασία αποτελούν τον μόνο τρόπο για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας”, είπε προσθέτοντας:

“Η Σερβία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους φίλους που ήταν στο πλευρό της στις πιο δύσκολες στιγμές και θα συνεχίσει να χτίζει γέφυρες με εκείνους που την βομβάρδισαν το 1999″.

Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους φίλους της Σερβίας; Ο κόσμος χωρίς καμία αμφιβολία ήταν στο πλευρό της. Η κυβέρνηση Σημίτη ήταν πολύ απασχολημένη με το χρηματιστήριο και απλά ακολουθούσε πιστά όσα Γερμανοί και ΝΑΤΟ επέβαλλαν. Οι Γερμανοί επέστρεψαν το 1999 και βομβάρδισαν μέσω ΝΑΤΟ τα Βαλκάνια σε δύο χώρες των οποίων δεν είχαν καλοπεράσει στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα και οι Παρτιζάνοι του Τίτο στην Γιουγκοσλαβία δεν φοβήθηκαν τους ναζί και τους πολέμησαν μέχρις εσχάτων. Το 1999 παρακολουθούσαμε αποσβολωμένοι τους βομβαρδισμούς στην Σερβία . Δεν περιμέναμε ότι 10 χρόνια μετά θα ερχόταν η σειρά μας…

www.militaire.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube