REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 16 Μαρτίου 2020

193 μετανάστες σε ένα νησί χωρίς νοσοκομείο και με 4 μόλις αστυνομικούς

193 μετανάστες σε ένα νησί χωρίς νοσοκομείο και με 4 μόλις αστυνομικούς

Σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας φιλοξενούνται προσωρινά οι 193 μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.

Κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, αποτελούμενο από 10 άτομα, αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο, ενώ στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως πλοίο μίας χρήσεως που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κέας. Πηγές από το λιμενικό σώμα, αναφέρουν ότι μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων οι τρεις είναι οι διακινητές.

Σύμφωνα με τον έπαρχο Κέας Γιάννη Ευαγγέλου που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 από το πλοίο αποβιβάστηκαν συνολικά 193 άνθρωποι.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι όλοι αυτοί ήταν προετοιμασμένοι για να βγουν κάπου και να ζητήσουν μεροκάματο στην ξενιτιά. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας 25-30 ετών, υπάρχουν και λίγα παιδιά και βρέφη ανάμεσά τους» είπε ο κ. Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο για την ώρα οι μετανάστες φιλοξενούνται σε εγκαταλελειμένο ξενοδοχείο του νησιού.

Από την πλευρά του το Λιμενικό μιλά για την ώρα για «ικανό αριθμό επιβαινόντων που αποβιβάστηκαν από το πλοίο» προσθέτοντας ότι αγνοείται και ο πλοίαρχος του πλοίου.

Πηγή: dailypost.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube