Weather Icon
Βόρειος Ήπειρος , Πολιτισμός 8 Φεβρουαρίου 2020

Ζήτωσαν τα ελληνόπουλα! Σχολείο στη Βόρειο Ήπειρο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας

Ζήτωσαν τα ελληνόπουλα! Σχολείο στη Βόρειο Ήπειρο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, μέρα κατά την οποία τιμάται ταυτοχρόνως και η μνήμη του μεγάλου ποιητή Διονύσιου Σολωμού, το Σχολείο «Όμηρος» Χιμάρας, διοργάνωσε αφιέρωμα έχοντας υπόψη του τη σημαντικότητα αυτού του εγχειρήματος στη εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην ψυχαγωγία των μαθητών του.

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο βιβλίο και στην καλλιέργεια της μελέτης από πλευράς των μαθητών. Αρχικά οι μικρότερες τάξεις του σχολείου, Α’,Β’,Γ΄ και Δ’ Δημοτικού ενημερώθηκαν σχετικά με την παγκόσμια απήχηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, τη σημαντικότητα της ποίησης στα χρόνια της οθωμανικής περιόδου και στην ανάγκη των ανθρώπων για μάθηση και αγωγή.

Έπειτα οι εκπαιδευτικοί διένειμαν στους μαθητές έργα Ελλήνων ποιητών και αφού τα ανέλυσαν, ζητήθηκε η απεικόνιση των στίχων σε απλές παιδικές ζωγραφιές. Τέλος, τα έργα εκτέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, όπου έλαβαν χώρα και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Όσον αφορά το βασικό σκέλος του όλους αφιερώματος, η ορθογραφία αποτέλεσε έναν όμορφο και διδακτικότατο τρόπο ούτως ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη σωστή γραφή συγκεκριμένων λέξεων, αλλά και φράσεων. Η καθηγήτριά τους, αφού ταξινόμησε τις λέξεις σε δύο κατηγορίες – τις δύσκολες και τις εύκολες – και αφού πρωτίστως παρείχε το κατάλληλο υλικό προετοιμασίας στους μαθητές, προχώρησε στην έναρξη του διαγωνισμού. Η νικήτρια του διαγωνισμού, μαθήτρια από την Ζ’ τάξη, έλαβε ως δώρο ένα αξιόλογο λογοτεχνικό βιβλίο.

Εν συνεχεία όλες οι τάξεις είχανε τη δυνατότητα να δουν τρεις προβολές σχετικές με την Ελληνική να μάθουν για τη σημασία της λέξης «φιλότιμο» και να ακούσουν ένα τραγούδι που αφορά την ομιλία της γλώσσας.Λίγο πριν την αποχώρησή τους απ’ το σχολείο, είχανε τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι μαζί στην έκθεση βιβλίου που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και να λάβουν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους. Τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες αποτελούν για όλους πηγή προόδου και συνεργασίας μεταξύ όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των γονιών και διδασκόντων.

Δείτε φωτορεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube