Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 28 Φεβρουαρίου 2020

Ξεσκεπάστηκε ο ρόλος του τουρκικού κράτους: Πρόσφυγας ευχαριστεί τον Ερντογάν για τα… δωρεάν λεωφορεία για την Ελλάδα

Ξεσκεπάστηκε ο ρόλος του τουρκικού κράτους: Πρόσφυγας ευχαριστεί τον Ερντογάν για τα… δωρεάν λεωφορεία για την Ελλάδα

«Ευχαριστώ» on camera είπε πρόσφυγας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, παρέχει δωρεάν λεωφορεία για να πάει στα σύνορα με την Ελλάδα.

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα επικρατεί κατάσταση συναγερμού μετά τις απειλές της τούρκικης κυβέρνησης πως θα ανοίξει τα σύνορα της.

Πλήθος προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη συνωστίζεται περιμένοντας λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθεί στην Ανδριανούπολη προκειμένου να περάσει στην Ελλάδα τονίζοντας πως ο πρόεδρος Ερντογάν φρόντισε για την δωρεάν μεταφορά του.

Στόχος τους, όπως αναφέρουν είναι να περάσουν στην Ελλάδα κι από εκεί να οδηγηθούν στην Ευρώπη.

«Θα πάω Ευρώπη. Θα πάρω λεωφορείο από εδώ και θα πάω σύνορα. Θα περάσω παράνομα στην Ελλάδα.» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΙ πρόσφυγας, ευχαριστώντας τον πρόεδρο Ερντογάν επειδή, όπως εξηγεί, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, από το πρωί έχουν αποχωρήσει από το κέντρο της Κωνσταντινούπολης 500 άτομα ενώ πλήθος λεωφορείων με πρόσφυγες από διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας κατευθύνεται επίσης προς την Ανδριανούπολη.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube