Weather Icon
Γαλλία , Κύπρος , Τουρκία 23 Φεβρουαρίου 2020

Ξεκάθαρο μήνυμα η παρουσία του γαλλικού ναυτικού σε Ανατολική Μεσόγειο και ΑΟΖ σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη

Ξεκάθαρο μήνυμα η παρουσία του γαλλικού ναυτικού σε Ανατολική Μεσόγειο και ΑΟΖ σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη

Η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle εξυπηρετεί την επίτευξη μίας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Για ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει η συχνή παρουσία του γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην κυπριακή ΑΟΖ έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle συμβάλλει στον στόχο επίτευξης μιας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην περιοχή. 

Σε χαιρετισμός του στο πλαίσιο εκδήλωσης στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο λιμάνι της Λεμεσού, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως η παρουσία της γαλλικής ναυτικής δύναμης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα στην Κύπρο, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της συνεχιζόμενης και ποιοτικής αναβάθμισης των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας, «μια χώρα που θεωρούμε τόσο φίλο, όσο και εταίρο». 

Κατά τον κ. Αναστασιάδη η παρουσία του αεροπλανοφόρου εξυπηρετεί δύο στόχους, αφενός την επίτευξη μίας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και την απόδειξη της αποφασιστικότητας της Γαλλίας να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

Υπενθύμισε ότι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με την εμπλοκή του γαλλικού κολοσσού TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει διανοίξει νέους δρόμους.

«Συνεπώς η συχνή παρουσία γαλλικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους στοχεύουν σε αστάθεια και ένταση στην περιοχή» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube