Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 18 Φεβρουαρίου 2020

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Μόσχα εναντίον της Τουρκίας – Ο Λαβρόφ κατηγορεί ευθέως την Άγκυρα: Οι τρομοκράτες επιτίθενται κρυπτόμενοι πίσω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Μόσχα εναντίον της Τουρκίας – Ο Λαβρόφ κατηγορεί ευθέως την Άγκυρα: Οι τρομοκράτες επιτίθενται κρυπτόμενοι πίσω από τα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ

Όσο περνάει ο καιρός, αντί να κοπάζει, εντείνεται η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, με αφορμή τα τεκταινόμενα στην επαρχία Ινλτίμπ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στο πρόβλημα που ακούσει στο όνομα “Ιντλίμπ”, είπε ότι κλειδί για τη λύση του είναι ο διαχωρισμός των μετριοπαθών αντικαθεστωτικών από τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην περιοχή.

Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Λαβρόφ, από το Μόναχο όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Ασφάλειας, είπε:

“Το βασικό στοιχείο της συμφωνίας που υπέγραψαν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας το 2018, ήταν ο διαχωρισμός των μετριοπαθών αντικαθεστωτικών που ήταν διατεθειμένοι να αρχίσουν συνομιλίες με την κυβέρνηση της Συρίας, από τους τρομοκράτες των οργανώσεων που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ. Αυτός ο διαχωρισμός είναι το κλειδί της λύσης όλων των προβλημάτων”.

Συνεχίζοντας ο Ρώσος υπουργός είπε:

“Το γεγονός ότι στο Ιντλίμπ δεν είχαμε καμία πρόοδο, αφού δεν έγινε ο διαχωρισμός, ήταν η αιτία να εξασφαλιστεί μια συμφωνία για εκκαθαριστεί εξ ολοκλήρου την περιοχή από τους τρομοκράτες, που πραγματοποιούσαν επιθέσεις όλο αυτό το διάστημα εναντίον των θέσεων του στρατού της Συρίας και της ρωσικής βάσης (Χμεΐμίν της Λατάκειας, σ.τ.μ.).”

Όμως η πραγματική “βόμβα” που πέταξε ο Λαβρόφ στο Μόναχο, αφορούσε τα παρατηρηρήρια της Τουρκίας, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, αντί να βοηθήσουν στον αφοπλισμό και τον διαχωρισμό των μετριωπαθών από τους τρομοκράτες, είπε ότι λειτουργούσαν ως υποστηρικτικά κέντρα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Συγκεκριμένα ο Λαβρόφ είπε ότι από τις περιοχές που βρίσκονται πίσω από τα παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού, οι τρομοκράτες πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον των θέσεων του στρατού της Συρίας και της αεροπορικής βάσης της Ρωσίας. Και αυτό δεν έμεινε αναπάντητο.

Με τον τρόπο αυτό ο Ρώσος έμπειρος διπλωμάτης και επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, δικαιολόγησε την επιχείρηση του συριακού στρατού και την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και τους συμμάχους τους Τούρκους.

Πηγή: odatv

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube