REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 24 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκικό υπ. Άμυνας: Συμφωνία με την Ελλάδα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τουρκικό υπ. Άμυνας: Συμφωνία με την Ελλάδα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Για συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της γείτονος χώρας.

Συμφωνία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «η τρίτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών του τουρκικού και ελληνικού υπουργείου Άμυνας ολοκληρώθηκε στην Αθήνα στις 21 Φεβρουαρίου 2020. Στις συνομιλίες εξασφαλίστηκε συμφωνία σχετικά με το σχέδιο δράσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 2020».

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και για τη βελτίωση της ασφάλειας και της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε θαλάσσιες και εναέριες δραστηριότητες, αναφέρεται.

​«Τα μέρη αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τη βελτίωση της ασφάλειας και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στις θαλάσσιες και εναέριες δραστηριότητες. Οι επόμενες συνομιλίες μεταξύ των υπουργείων θα συνεχιστούν στην Άγκυρα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη είχε γίνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και ότι είχαν συμφωνηθεί δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανταλλαγή επισκέψεων επιπέδου Διοικητών Σχηματισμών, ανταλλαγή άρθρων και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Συνεχίστηκαν οι υπερπτήσεις

Πάντως λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου, μαχητικά της γείτονος χώρας συνέχισαν τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι.

Σε μπαράζ παραβιάσεων είχαν προχωρήσει τουρκικά μαχητικά και την προηγούμενη εβδομάδα κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube