Weather Icon
Cyberwar , Εθνική Άμυνα , Ελλάδα 7 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκική προκλητικότητα: Πώς το υπουργείο Άμυνας χειρίζεται τα στοιχεία των παραβιάσεων

Τουρκική προκλητικότητα: Πώς το υπουργείο Άμυνας χειρίζεται τα στοιχεία των παραβιάσεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξήγησε πώς το ελληνικό Πεντάγωνο αξιοποιεί τα στοιχεία των τουρκικών παραβιάσεων.

Τα στοιχεία των τουρκικών παραβιάσεων και της τουρκικής προκλητικότητας διαβιβάζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε διεθνές επίπεδο, όπως εξήγησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών προχωρούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Οι ενδεδειγμένες και κατά περίπτωση απαραίτητες ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο των διμερών επαφών όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Ο υπουργός εξήγησε, μάλιστα, ποιος είναι ο χειρισμός των στοιχείων για τις τουρκικές παραβιάσεις:

«Σε μηνιαία βάση αλλά και εκτάκτως εφόσον τούτο κριθεί σκόπιμο, διαβιβάζονται τα στοιχεία παραβάσεων – παραβιάσεων και λοιπής τουρκικής προκλητικότητας στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν, λόγω αρμοδιότητας, για τον χειρισμό των υπόψη θεμάτων σε διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζονται από την ελληνική πλευρά σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλων χωρών, κατά τη διάρκεια επισκέψεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, με θέμα «Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο και διπλωματική ήττα Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου».

Πηγή www.sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube