Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 27 Φεβρουαρίου 2020

Τουλάχιστον 40 Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται νεκροί έπειτα από τα ρωσικά αντίποινα για την ανακατάληψη της πόλης Saraqeb από τις Ισλαμικές Πολιτοφυλακές

Τουλάχιστον 40 Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται νεκροί έπειτα από τα ρωσικά αντίποινα για την ανακατάληψη της πόλης Saraqeb από τις Ισλαμικές Πολιτοφυλακές

Στις 27 Φεβρουαρίου αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων και της ρωσικής αεροπορίας στο Idlib της Συρίας, η οποία κρατείται από τον Συριακό Στρατό.

Πληροφορίες από ρωσικά πρακτορεία και συριακά δίκτυα αναφέρουν πως όσο προωθείται ο Συριακός Στρατός εντός  της πόλης, τόσο περισσότερους Τούρκους αξιωματικούς συναντάει νεκρούς. Δημοσιεύματα  θέλουν συνολικά 50 νεκρούς και 60 βαριά τραυματίες από το ρωσικό πυροβολικό το οποίο σφυροκόπεισε τις θέσεις των τζαχαντιστών και τις Τουρκικές δυνάμεις που συνεργάζοντο, ως αντίποινα για την ανακατάληψη της πόλης Saraqeb. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση με αξιωματούχους και συμβούλους ασφαλείας, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς έναντι τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ, ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο Tele 1.

To Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση την κεντρική επιτροπή για το θέμα αυτό. 

Οι επιθέσεις των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση της Συριακής πόλης Saraqeb από τις Ισλαμικές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τον τουρκικό στρατό. 

”Η πόλη Saraqeb έχει απελευθερωθεί πλήρως από τις συμμορίες που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ” ανέφερε ο Νατζί Μουσταφά, εκπρόσωπος τύπου των επαναστατικών δυνάμεων που  υποστηρίζεται από την Τουρκία σύμφωνα με δήλωσε που δημοσίευσε το Reuters. 

Είναι η πρώτη σημαντική ανακατάληψη συριακού εδάφους από τον τουρκικό στρατό και τους αντάρτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με την Ρωσική Αεροπορία στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο βομβαρδισμού-σαμποτάζ των αυτοκινητοδρόμων ανεφοδιασμού των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ για πλήρη αποκοπεί του τουρκικού παράγοντα από την περιοχή. Παρόμοιες επιχειρήσεις στο παρελθόν είχαν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία από ένα ένοπλο σώμα της ρωσικής GRU,. 

22:45 -Αρκετά πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Hatay.

Δεκάδες πτώματα και τραυματίες έχουν μεταφερθεί στην νότια επαρχία Reyhani της Τουρκίας γειτονικά του Idlib.

”Ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων περιμένει έξω από το νοσοκομείο καθώς και προσωπικό ασφαλείας” ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο Dokuz8.

22:55 -Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης εξαπολύει λεκτική επίθεση στον Ερντογάν για τα γεγονότα της Ιντλίμπ.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο για την παρουσία του Τουρκικού Στρατού στην Ιντλίμπ μετά από την θανατηφόρα επίθεση από τα ρωσικά βομβαρδιστικά.

”Ο Ερντογάν επιθυμεί από το καθεστώς να αποχωρήσει από τα εδάφη του, πράγμα αδύνατον και αδιανόητο” ανέφερε ο Κιλιντσάρογλου ”Εάν ο λόγος ύπαρξης τουρκικών στρατευμάτων εντός Συρίας είναι ανατροπή του Άσαντ οφείλετε να το παραδεχθείτε δημόσια. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί άρα γιατί μένουν τα στρατεύματά μας εκεί;”, δήλωσε.

Χωριανόπουλου Άγγελου

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube