REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 26 Φεβρουαρίου 2020

Το πιο προηγμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας, Tu-214R, στους ουρανούς του Ιντλίμπ

Το πιο προηγμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας, Tu-214R, στους ουρανούς του Ιντλίμπ

Ενώ οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει το στρατό της Συρίας, στις επιχειρήσεις απαελυθέρωσης εδαφών της επαρχίας Ινλτίμπ από τους τζιχαντιστές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Απόδειξη της σημασίας που δίνει η Ρωσία στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιντλίμπ, είναι το γεγονός ότι εκτός από τα μαχητικά που συμμετέχουν στους βομβαρδισμούς και παρέχουν εγγύς αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα της Συρίας, έχει επιστρατευθεί και το πιο σύγχρονο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας.

Με βάση το Mepanews, το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Tupolev Tu-214R, της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, εμφανίστηκε να πετά στους ουρανούς του Ιντλίμπ.

Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε πληροφορίες από επιτόπιες πηγές, αναφέρει ότι το Tu-214R διεξάγει επιχειρήσεις παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών.

Το εν λόγω αεροσκάφος εμφανίστηκε στους ουρανούς του Ιντλίμπ μετά την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και την ανακοίνωση ότι θα στοχοποιήσουν τμήματα του στρατού της Συρίας.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία διαθέτει μόνο δύο αεροσκάφη αυτού του τύπου και το γεγονός ότι έστειλε το ένα στο Ιντλίμπ, δείχνει τη σημασία που δίνει στο θέμα η ρωσική ηγεσία.

Πηγή: ahvalnews

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube