Weather Icon

Το μεγάλο «στοίχημα» των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έβρο και νησιά-Καλούνται να σταματήσουν τον εκβιασμό Ερντογαν με τους μετανάστες

Το μεγάλο «στοίχημα» των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έβρο και νησιά-Καλούνται να σταματήσουν τον εκβιασμό Ερντογαν με τους μετανάστες

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τόσο καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η απόφαση της Άγκυρας όχι απλά να ανοίξει την ‘’κάνουλα’’ των μεταναστευτικών ροών αλλά να κατευθύνει συντεταγμένα και με σχέδιο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προς τα Ελληνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα δημιουργεί νέα δεδομένα. Ακόμα και με στρατιωτικά οχήματα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μεταφέρονται εξαθλιωμένοι μετανάστες προς την Αδριανούπολη σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στις Ελληνικές αρχές.

Τα πρώτα 24ωρα κρίνονται ως εξαιρετικά κρίσιμα προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα εάν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο και την Ακτοφυλακή στο Αιγαίο καταφέρουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά απέναντι στα ‘’κύματα’’ χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Η προσπάθεια των Ελληνικών αρχών χωρίς αμφιβολία έχει υψηλότατο δείκτη δυσκολίας κυρίως στα νησιά αλλά ακόμα και στα χερσαία σύνορα του Έβρου όπου η επιτήρηση πραγματοποιείται σαφώς υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά τον Έβρο ήδη ο Στρατός Ξηράς ανέλαβε από την πρώτη στιγμή δράση γεγονός που σηματοδότησε και η συμβολική επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Ενισχύθηκε με δυνάμεις από Μονάδες της ενδοχώρας και μέσα όπως θερμικές κάμερες, διόπτρες, οχήματα, ελικόπτερα και drones για την εναέρια επιτήρηση. Αυξάνονται οι περιπολίες ημέρα και νύχτα, στήνονται ενέδρες και στη ‘’μάχη’’ της επιτήρησης πέφτουν ακόμα και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube