REAL TIME |

Weather Icon
Διπλωματία , Εθνικά Θέματα , Ελλάδα 1 Φεβρουαρίου 2020

Θωράκιση της ΑΟΖ & Ηττημένα Μυαλά

Θωράκιση της ΑΟΖ & Ηττημένα Μυαλά

AΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ και απελπιστική. Αθεράπευτα ηττηφόρα. Επικίνδυνα αμετάπειστη. Ανεπίδεκτη μαθήσεως. Στο παραδοσιακό μαγγανοπήγαδο με το συμπαθές τετράποδο, εκουσίως δεμένη, φορώντας και τις παρωπίδες του. Κάπως έτσι θα μπορούσε τηλεγραφικά να περιγραφεί η κατάσταση στην οποία επιμένουν να βρίσκονται τα Ηττημένα Μυαλά της πολιτικής ηγεσίας.

Για την οποία ο λαός δικαιούται να μέμφεται εαυτόν και να αυτομαστιγώνεται συνειδησιακώς που τους εκλέγει.

ΑΚΟΜΗ κι ένα συνοικιακό περίπτερο, αν θελήσει κάποιος επαγγελματικά να λειτουργήσει, την ασφάλειά του από τους κινδύνους φωτιάς, κλοπών και ληστειών πρωτίστως θα μεριμνήσει. Με κλειστό κύκλωμα από κάμερες, με ειδικό σύστημα συναγερμού, με πρόχειρους πυροσβεστήρες κ.ο.κ.

ΑΥΤΗΝ ακριβώς, την στοιχειωδώς αναγκαία μέριμνα, δεν φρόντισαν κατά προτεραιότητα να πράξουν και να επιδείξουν οι διαδοχικώς εν εξουσία στην Κύπρο, όταν αποφάσισαν ν’ ανοίξουν, όχι κάποιο συνοικιακό περίπτερο, αλλά το πολύ σπουδαιότερο… μαγαζί αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των «θεόσταλτων κοιτασμάτων» υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

– Απέναντι μάλιστα σε έναν γνωστότατο ληστή κι επιδρομέα, περιβόητο και δεδηλωμένο αυτάρεσκα και αλαζονικά κατακτητή, ικανό να κόβει και να ράβει στα μέτρα της δικής του βουλιμικής επιθετικότητας, με διαρκείς πολεμικές απειλές, τους διεθνείς νόμους, κανόνες και συνθήκες.

ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΑΝ, αμέλησαν και αρνήθηκαν να προεξασφαλίσουν για το «μαγαζί» της ΑΟΖ, τα πρωτίστως αναγκαία και απαραίτητα μέσα ασφάλειας, για όλες τις διπλωματικές, διεθνοπολιτικές, εταιρικές τους προσπάθειες, τις αδειοδοτήσεις θαλασσίων τεμαχίων, τις διαδοχικές Τριμερείς Συνεργασίες Κρατών με γείτονες.

Ήξεραν και βλέπουν και γνωρίζουν ότι τα πρώτιστα κι απαραίτητα μέσα εξασφάλισης του «μαγαζιού», τα μόνα δυνάμενα να ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ εμπράκτως τον απειλούντα λήσταρχο επιδρομέα, ήταν και είναι:

– ΠΡΩΤΟΝ: Ικανό και επαρκές Κυπριακό Πολεμικό Ναυτικό και:

– ΣΥΜΠΡΩΤΗ: Ικανή και επαρκής Κυπριακή Πολεμική Αεροπορία και:

– ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ: Επαρκής ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς και:

– ΣΥΝΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ: Επαναλειτουργία, επαρκέστερα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου.

ΑΝΤΙ τούτων, τόσα χρόνια, αφ’ ότου εντοπίστηκαν τα «θεόσταλτα» της ΑΟΖ, περί άλλων τυρβάζονται, γυρνώντας διαρκώς στο ίδιο μαγγανοπήγαδο και αδιάκοπα… βράζοντας στο ζουμί τους.

ΙΔΟΥ και το τελευταίο δείγμα γραφής τους:

Στο Προεδρικό Μέγαρο, πρώην Κυβερνείο των Εγγλέζων Αποικιοκρατών της Χερ Μάτζεστι στον Λόφο των Εχιδνών των Αγίων Ομολογητών της Λευκωσίας, αντίπροχθες Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, διεξήχθησαν οι συνομιλίες του – για 7ο χρόνο – 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του ΔηΣυ Νίκου Αναστασιάδη, με τον παριστάνοντα την… αντιπολίτευση, Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, διάδοχο στην Γ.Γ. του μακαρίτη Δημήτρη Χριστόφια (6ου ΠτΔ) Άντρο Κυπριανού.

– Την επόμενη μέρα, προχθές Παρασκευή 31.1.2020, στην κομματική εφημερίδα του Άντρου Κυπριανού, τη «Χαραυγή», ο τίτλος που επιλέγηκε για την εν τω Μεγάρω συνάντηση ήταν ο εξής:

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ Η ΑΟΖ ΠΡΟΕΔΡΕ».

Τις αξιοθρήνητες αντιλήψεις περί… θωρακίσεως της ΑΟΖ, που έχει ΚΑΙ η ηγεσία του ΑΚΕΛ και τις είπε ο ίδιος Άντρος Κυπριανού, τις έγραψε το δημοσίευμα της «Χαραυγής» του:

«Κληθείς να πει πώς θα μπορούσε να θωρακιστεί η ΑΟΖ, ο Α. Κυπριανού ανέφερε πως όταν στον κρίσιμο χρόνο υποβάλλεις κάποιες προτάσεις οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές, όταν λες κάποιες προειδοποιήσεις οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψιν και αφήνονται τα πράγματα να φτάσουν σε ένα πολύ χειρότερο σημείο, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για να αντιμετωπιστούν αυτά τα πράγματα. Εδώ που έχουμε φτάσει θα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, να δούμε ποια δεδομένα θα διαμορφωθούν και κατά την άποψή μου θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, εάν τα δεδομένα είναι ευνοϊκά έτσι ώστε να επαναρχίσουν συνομιλίες και θεωρώ πως με την επανέναρξη συνομιλιών θα δείξει και η Τουρκία τις προθέσεις της ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ»…

ΟΜΟΙΑ και παραπλήσια εκφωνεί και ο έτερος φαεινός αστήρ των εκλελεγμένων από τον λαό αρχηγών κομμάτων, ονόματι Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος μετά τον Αναστασιάδη, του ΔηΣυ…

ΑΥΤΟ, οϊμέ και αλίμονο, αποτελεί το απαύγασμα, την έκφραση, το σπουδαίο δείγμα και το άκρον άωτο της συσσωρευμένης επί δεκαετίες, κραταιότατα επικρατούσας «πολιτικής σοφίας» των Ηττημένων Μυαλών, που με την ψήφο του (οϊμέ και τρισαλίμονο) εκλέγει ο λαός και με αυτές, τις ψήφω επιλογές του, τρέφει την ψευδαίσθηση ότι θα… σωθεί από την τουρκική βουλιμία…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Την Παρασκευή που έγραφε τα πιο πάνω η «Χαραυγή», αναζητούσα και του λόγου της όπως κι ο Γενικός της Γραμματέας… ότι «θα δείξει και η Τουρκία τις προθέσεις της», ο λήσταρχος επιδρομέας έστειλε το πειρατικό του ORUC REIS, από την κυπριακή ΑΟΖ να παραβιάσει την ΑΟΖ της Ελλάδας. Έσπευσε εκεί πάραυτα η φρεγάτα F-466 «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού, κι ο επιδρομέας το ‘βαλε στα πόδια. Ιδού και το σχετικό σήμα: «Γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος ORUC REIS τις απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ με σημμασία:
Την φέρουσα το ίδιο όνομα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ετήσια άσκηση της Εθνικής Φρουράς, την κατήργησε το 2008, μόλις ανήλθε στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο τότε Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Και συνέχισε αδιαλείπτως την κατάργησή της ο διάδοχός του στο Προεδρικό, Νίκος Αναστασιάδης…
πηγή: ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ – ΕΙΡΗΣΘΩ “Σημερινής” 2.2.2020

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube