Weather Icon

Θ. Καρυώτης: Το πλεονέκτημα-ματ της ΑΟΖ και ο πολιτικός «κορωνοιός» της Ελλάδας (ηχητικό)

Θ. Καρυώτης: Το πλεονέκτημα-ματ της ΑΟΖ και ο πολιτικός «κορωνοιός» της Ελλάδας (ηχητικό)

Ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ , Θεόδωρος Καρυώτης, με αφορμή την πολύτιμη γεωγραφικά και γεωπολιτικά θέση του συμπλέγματος νησιών στο Καστελόριζο, ανέλυσε γιατί η ΑΟΖ είναι το απόλυτο πλεονέκτημα της Ελλάδας, που εντελώς ανεξήγητα πλήττεται διαχρονικά από τον πολιτικό «κορωνοιό» της αδράνειας , που είναι ανεξήγητος και δυσερμήνευτος.

Ο κ. Καρυώτης , εξήγησε ακόμη γιατί είναι φαιδρότητες τα περί τμηματικής επέκτασης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, σημειώνοντας ότι μόνο ενιαία πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι αυτά περιλαμβάνονται στην ΑΟΖ , που μετριέται από την ξηρά κι όχι μετά τα χωρικά ύδατα, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί ακόμη και ειδικοί στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης , κατέδειξε πως η ανακήρυξη ΑΟΖ που είναι διαφορετική διαδικασία από την οριοθέτηση, επίσης μόνο ενιαία γίνεται. Ταυτόχρονα ο Θόδωρος Καρυώτης , έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου ότι όσο η Ελλάδα αδρανεί, η Τουρκία δημιουργεί πολιτικά και επικοινωνιακά τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου είναι το «κλειδί» γεωπολιτικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube