REAL TIME |

Weather Icon

Τέσσερις ΜΚΟ στο μικροσκόπιο! Η ανάρτηση που έγινε viral: «Προσευχηθείτε για τη Λέσβο-Θα πάρουμε τα όπλα»

Τέσσερις ΜΚΟ στο μικροσκόπιο! Η ανάρτηση που έγινε viral: «Προσευχηθείτε για τη Λέσβο-Θα πάρουμε τα όπλα»
Ίσως και να υποβαθμίζει την πραγματικότητα η περιγραφή του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γ. Κουμουτσάκου για «σκοτεινές ρίζες ενός μεγάλου δικτύου συμφερόντων ΜΚΟ που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες». Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τάξη στο άναρχο τοπίο της δράσης ΜΚΟ βρίσκει αντιστάσεις σε αρκετά επίπεδα, πολιτικά και μη, και αυτό αναδεικνύει τη δυναμική που έχουν αναπτύξει αυτές οι οργανώσεις.

Η υποκίνηση σε εξέγερση κάποιων χιλιάδων -κυρίως αφγανικής καταγωγής-, ο τρόπος που αυτή εκτυλίχθηκε, αλλά και η συνέχεια που δόθηκε από «αλληλέγγυους» είχε χαρακτηριστικά που δείχνουν την εφαρμογή ενός σχεδίου, που προϋπήρχε και είχε δουλευτεί από κάποιους. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι είχαν προετοιμαστεί για τέτοιου είδους κινήσεις, που έχουν πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Λέσβο και όχι μόνο.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τέσσερις ΜΚΟ, των οποίων η δράση έχει και στο παρελθόν προκαλέσει προβλήματα. Η δραστηριότητα αυτών έχει περιγραφεί τόσο από κατοίκους όσο και από κυβερνητικούς παράγοντες, που κάνουν λόγο για… γιατρούς και δικηγόρους που συμμετείχαν σε έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος τελικά είχε ως αποτέλεσμα στρεβλώσεις στο σύστημα ασύλου, καθώς τεράστια ποσοστά μεταναστών χαρακτηρίζονται ευάλωτοι.

Κατά κάποιους πρόκειται για μια ΜΚΟ «πρώτης γραμμής», που ασχολείται με αυτό ακριβώς το ζήτημα και έχει ισχυρές προσβάσεις και στο εξωτερικό. Άλλη εξ αυτών επιχειρούσε να εγκαταστήσει «δομή» μεταναστών σε μέρη κοντά στη Μόρια και σχεδόν συγκρούστηκε με τοπικούς παράγοντες, ενώ κάποιοι δείχνουν και προς μια ΜΚΟ που πρωταγωνίστησε στην παράτυπη επέκταση του καμπ της Μόριας σε παρακείμενα του αρχικού σημείου εδάφη. Εξετάζεται η περίπτωση ακόμη μιας ΜΚΟ, η οποία είναι και η μοναδική που είχε καταχωριστεί στο μητρώο που διατηρούσε το αρμόδιο υπουργείο επί ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, παραμένει και είναι ποιος υποκινεί αυτές τις ΜΚΟ τελικά!

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πάντως δεν πρόκειται να επικεντρωθεί στην κουβέντα περί υποκίνησης και αντ’ αυτού διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή όλων των ΜΚΟ (όπως επίσης των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους), όπως προβλέπεται στην τροπολογία.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής. «Θα μπει τάξη στις δραστηριότητές τους» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στο εξής οι συγκεκριμένοι οργανισμοί θα έχουν «ονοματεπώνυμο» και θα ελέγχονται από το κράτος.

Ο έλεγχος των ΜΚΟ είναι όμως μόνο το πρώτο βήμα, καθώς το τετράπτυχο της κυβέρνησης περιλαμβάνει και την επιτάχυνση των επιστροφών, τη δημιουργία των κλειστών κέντρων κράτησης και την αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά στα «δυτικά» όσων λάβουν -ή έχουν καλές πιθανότητες να λάβουν- άσυλο.

Στη Μόρια οι αγανακτισμένοι κάτοικοι είναι τις τελευταίες μέρες στους δρόμους, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης, που ελέγχουν τις εισόδους του χωριού και αποτρέπουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα μια ανάρτηση που κάνει το γύρο του Διαδικτύου έχει γίνει viral, καθώς έχει φωτογραφία το νησί και καλεί τον κόσμο να προσευχηθεί για την Λέσβο.

Στο κείμενό της εκφράζει αγανάκτηση και θυμό για τα όσα συμβαίνουν, λέγοντας πως οι Μυτιληνιοί είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα. Επίσης, κάνει λόγο για γυναίκες, τις οποίες βιάζουν ή χουφτώνουν οι μετανάστες, για γυναίκες που υποχρεώνονται να κυκλοφορούν με σπρέι πιπεριού και τέλος κάνει λόγο για συμφέροντα εταιρειών σε σχέση με τους μετανάστες.

Το δημοσίευμα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣΟΧΉ! ΔΙΑΒΆΣΤΕ! ΑΦΟΡΆ ΌΛΟΥΣ!
ΑΔΈΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΞΙΌΤΙΜΕ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ!
Κάντε κάτι ΤΩΡΑ με το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΌ!

Στην ΜΥΤΙΛΉΝΗ θα πάρουμε τα ΌΠΛΑ! Ήδη με αυτά κοιμόμαστε! Υπάρχουν φήμες πως ομάδα ντόπιων σχεδιάζει να ΑΝΑΤΙΝΆΞΕΙ το hot stop της Μόριας! Θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ! ΔΕΝ είναι θέμα πλέον ΡΑΤΣΙΣΜΟΎ! ΑΝ αυτό αληθεύει, εμείς θα είμαστε μαζί τους! Χθες πήγαν να ανατινάξουν την ΔΕΗ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ έχουν κάνει κατάληψη ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!

Είμαστε 25.000 κ αυτοί έχουν ξεπεράσει τις 30.000. Όσοι λένε πως είναι 19.000… όνειρα γλυκά! Είναι περισσότεροι από μας και πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια! Είναι που κρυώνουν να κατεβάσουν το βρακί τους!

Δεν σεβάστηκαν την φιλοξενία μας! Μας ΚΑΊΝΕ και μας ΧΈΖΟΥΝ τις εκκλησίες μας καθημερινά! Μας βιάζουν τα κορίτσια μας! Το θράσος τους είναι απίστευτο!

Πριν λίγο καιρό άρπαξαν κοριτσάκι 9 ετών από το χέρι της μάνας και το έσυραν στο πάρκινγκ να το βιάσουν μέρα μεσημέρι! 10 άτομα χρειάστηκαν να το γλιτώσουν!

Τις γυναίκες μας τις χουφτώνουν στον δρόμο! Τώρα πια όλες κυκλοφορούν με spray πιπεριού! Μας καίνε τα σπίτια και τα χωράφια μας τα κάψανε και ΤΕΛΟΣ! Τώρα που φάγανε τα πρόβατα τρώνε σκύλους κai γάτες. Τα κατοικίδια τα πήραμε μέσα!

Προχθές μπήκαν σε συγγενικό μου σπίτι ενώ η κοπέλα μαγείρευε! Ευτυχώς η αστυνομία ήρθε αμέσως κ αυτό ΟΧΙ στην ΜΟΡΙΑ αλλά στην Καλλιθέα! ΑΝ εμείς τα κάναμε όλα αυτά στις χώρες τους, θα μας σφάζανε στην πλατεία! Μούρες άγριες από 82 χώρες!

Όσο ότι τα νησιά έχουν συμφέροντα όπως λεν. ΓΙΑ αυτά αναζητήστε τις τηλεφωνικές εταιρίες και τα Γερμανικών συμφερόντων καταστήματα!
Μην ξεχνάτε πως τους δώσατε κίνητρο τα 400 ευρώ!

Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ έχουν πρόσβαση!
Εμείς που τα ακουμπήσαμε ΧΟΝΔΡΑ είμαστε σε λίστα αναμονής! Αν ξεσπάσει ΕΠΙΔΗΜΊΑ ΚΟΡΩΝΑΙΚΟΥ ιού, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ θα γίνει ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ!

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ».

Το μεταναστευτικό έχει διχάσει και τους κατοίκους, εφόσον άλλοι έχουν φτάσει στα όριά τους και πιάνουν τα στειλιάρια κι άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες για να μη φτάσουν σε πόλεμο μέσα στο νησί. Το κράτος πρέπει να κάνει κάτι, προτού το καζάνι που βράζει, εκραγεί! Και το καλύτερο θα ήταν να αφουγκραστεί το τι θέλουν οι κάτοικοι της Λέσβου και των άλλων νησιών, προτού ολοκληρώσει τις αποφάσεις που θα επηρεάσουν τις ζωές τους…

πηγή: https://www.newsbreak.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube