REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Κύπρος 15 Φεβρουαρίου 2020

Τελέστηκε σήμερα στο Σιδηρόκαστρο η κηδεία του ήρωα καταδρομέα ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη (vids-pics)

Τελέστηκε σήμερα στο Σιδηρόκαστρο η κηδεία του ήρωα καταδρομέα ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη (vids-pics)
Τελέστηκε σήμερα Σάββατο (15/02) με όλες τις δέουσες τιμές η κηδεία του ήρωα Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, τη γενέτειρά του. 
Τα οστά του Κατσάνη, ο οποίος περιλαμβανόταν στον κατάλογο των πεσόντων, εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) σε ομαδικό τάφο, στα κατεχόμενα. Ο Κατσάνης έπεσε την 21η Ιουλίου 1974 από σφαίρα Τούρκου ελεύθερου σκοπευτή, σε μάχη στην περιοχή του κάστρου του Αγίου Ιλαρίωνα.
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τελετή επαναπατρισμού των οστών του ταγματάρχη στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)  στη Θεσσαλονίκη.
Τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η τιμή που αποδίδουμε με την σεμνή αυτή τελετή, στον ήρωα αντιστράτηγο Κατσάνη Γεώργιο, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική συγκυρία, αποτελεί εθνικό χρέος και ιερή υποχρέωση, που υπογραμμίζει την κοινή πορεία των δύο κρατών του Ελληνισμού και αποτελεί υπόδειγμα της ενότητας και της συστράτευσης, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της κοινής μας προσπάθειας για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και μόνιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη παραδόθηκαν στους οικείους του τα οστά του πεσόντα, κατά τη διάρκεια τελετής στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, στην παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.
Παρούσες στην τελετή ήταν οι δύο θυγατέρες του Κατσάνη, Αγγελική και Ευανθία, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Λόγο εκφώνησαν ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδης Στεφανής, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι «η ασφάλεια της Κύπρου είναι και δική μας ασφάλεια».
Πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube