REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 27 Φεβρουαρίου 2020

Τα τουρκικά στρατεύματα βάλουν έναντι της Ρωσικής Αεροπορίας με πυραύλους εδάφους-αέρος

Τα τουρκικά στρατεύματα βάλουν έναντι της Ρωσικής Αεροπορίας με πυραύλους εδάφους-αέρος

Η Ρωσική Κρατική Τηλεόραση στις 27 Φεβρουαρίου ανέφερε πως Τούρκοι στρατιωτικοί στην Συρία στην περιοχή του Idlib χρησιμοποίησαν αντιαεροπορικά συστήματα  τύπου Stinger, Ι.S.L.A και Smaw έναντι της ρωσικής αεροπορίας. 

Σύμφωνα με το κανάλι Rossiya 24, οι τζιχαντιστές υποκινούμενοι και εκπαιδευμένοι από τα τουρκικά στρατεύματα προσπαθούν να ελέγξουν τον εναέριο χώρο στην πόλη Nairab μέσω πυραύλων εδάφους-αέρος ”τα συριακά και τα ρωσικά βομβαρδιστικά (αεροπλάνα, ελικόπτερα) αναφέρουν  πως στοχοποιούνται συνεχώς από τα αντάρτικα στρατεύματα όταν ίπτανται πάνω από συγκεκριμένες περιοχές. Τα τουρκικά συστήματα είναι νατοϊκά και μετακινούνται συνεχώς ανάλογα με την πόλη ενδιαφέροντος” ανέφερε το ρωσικό κανάλι. 

Σύμφωνα με τις  ενδείξεις το τελευταίο διήμερο η αμερικανική πλευρά φαίνεται να δίνει όλο και περισσότερο ”χώρο” δράσης στον τουρκικό παράγοντα στο έδαφος της Συρίας, παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής αρνείται να παραδώσει συστοιχίες πυραύλων Patriot. Κύριο μέλημά τους είναι η διαίρεση του αυτοκινητοδρόμου Μ4 στα δύο καθώς εκεί παρατηρείται εντονότερη χρήση τέτοιων χειροκίνητων πυραύλων στοχοποίησης.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube