Weather Icon
Πολιτική , ΠΦΑ 7 Φεβρουαρίου 2020

Τα… ντοκουμέντα του «παρακράτους» και ο ρόλος του «Ρασπούτιν»

Τα… ντοκουμέντα του «παρακράτους» και ο ρόλος του «Ρασπούτιν»

Πιέσεις, απειλές, εκφοβισμοί, στοχευμένα δημοσιεύματα ακόμη και σε βάρος εισαγγελικων λειτουργών που δεν υπέκυπταν στις επιταγές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περιλαμβάνουν οι καταγγελίες τέσσαρων υψηλόβαθμων εισαγγελικών λειτουργών στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τη σκευωρία της Novartis. 

Καταγγελίες που αγγίζουν και άλλες υποθέσεις οδηγώντας, με μαθηματική ακρίβεια, ακόμη και στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος φέρεται να έχει κατονομασθεί ως το πρόσωπο που αποκαλούνταν «Ρασπούτιν».

Από την Γ. Τσατάνη που πρώτη, το 2016, άνοιξε τον χορό των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, χωρίς τότε όμως να ακουστεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τον Ι. Αγγελή, την Ελ. Ράικου (που φέρεται να τον έχει κατονομάσει ως τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν) και τον Π. Αθανασίου, οι καταθέσεις στην προανακρικτική συγκλίνουν στην ύπαρξη ενός «παρακράτους» που δρούσε με συγκεκριμένη διαδικασία και στόχευση.

Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, με βάση τις πληροφορίες για τις καταθέσεις τους, έχουν περιγράψει αναλυτικά το «κύκλωμα» που είχε στηθεί για τον έλεγχο της δικαιοσύνης, με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό σε συνεργασία με φίλα προσκείμενα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ελένη Ράικου και η Γεωργία Τσατάνη κατήγγειλαν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, όχι μόνο «απειλούσε», αλλά με στοχευμένα δημοσιεύματα επιχειρούσε να μεθοδεύσει την… διεκπεραίωση των υποθέσεων προς όφελος της τότε κυβέρνησης.  

Η Γ. Τσατάνη φέρεται, χθες, να τόνισε ότι ο εκδότης του Documento, Κ. Βαξεβάνης της τηλεφώνησε τον Αύγουστο του 2015 και την απείλησε, λέγοντάς την «μην απαντάται και θα δείτε τι έχω για εσάς». Της απειλής Βαξεβάνη, είχε προηγηθεί «ντου» του Παπαγγελόπουλο σε σύσκεψη εισαγγελέων, ενώ ακολούθησε -σύμφωνα με την ίδια- ορυμαγδός δημοσιευμάτων εναντίον της.

Συγκεκριμένα, μίλησε για δημοσιεύματα του «Κουτιού της Πανδώρας», ιδιοκτησίας επίσης Βαξεβάνη, με τίτλους «Ένα βήμα πριν τη δίωξη» και έτερο δημοσίευμα που φιλοξενούσε δήλωση Παπαγγελόπουλου, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι «Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube