REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Κύπρος 17 Φεβρουαρίου 2020

Τα γαλλικά Ραφάλ έσκισαν τους ουρανούς της Κύπρου στην γαλλοκυπριακή ΤΑΜΣ ΤΑΛΩΣ

Τα γαλλικά Ραφάλ έσκισαν τους ουρανούς της Κύπρου στην γαλλοκυπριακή ΤΑΜΣ ΤΑΛΩΣ

Οι… αντιαεροπορικές φωτογραφικές μηχανές των δημοσιογράφων “πέτυχαν” τα αεροσκάφη Ραφάλ του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκώλ στους κυπριακούς αιθέρες.
Στα όργανα του πιλοτήριού τους, οι Γάλλοι χειριστές των Ραφάλ, είδαν ότι τους “πέτυχαν” (τους “κλείδωσαν”) και οι αντιαεροπορικοί πυραύλοι των Μοιρών Ενεργού Αεράμυνας (ΜΕΑ) της Διοίκησης Αεροπορία της Εθνικής Φρουράς.
Συνέβη σήμερα Δευτέρα 17.2.2020 στην Κύπρο, όπου:

– ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ συστήματα της κυπριακής αεράμυνας… εκπαίδευσαν τους Γάλλους πιλότους, στην άσκηση “Τάλως” (προφανώς απ’ το όνομα του μυθικού χάλκινου γίγαντα που προστάτευσε την Κρήτη) των μαχητικών Ραφάλ.

– ΤΑ ΡΑΦΑΛ απονηώθηκαν (το ρήμα από το αρχαίο όνομα του πλοίου: ναύς της νηός – εξ ού και το “νηολόγιο”) του αεροπλανοφόρου που φέρει το ένδοξο όνομα του Στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ (1890-1970), ηγέτη της γαλλικής αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επί σειρά ετών Προέδρου της Γαλλίας.

– ΚΟΙΝΗ άσκηση ΤΑΜΣ της μόνης πυρηνικής δύναμης της ΕΕ, της Γαλλίας, με την… λιλιπούτεια Κυπριακή Δημοκρατία.

– Την ώρα που εκτραχύνεται ως τα άκρα η επιθετική και πολεμική βουλιμία της νεο-οθωμανικής παράκρουσης της Τουρκίας του Ερντογάν, εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων ΚΑΙ στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος.

ΛΙΓΕΣ μέρες προηγουμένως, το θηριώδες γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» συμμετείχε στο Αιγαίο και στη Μαγνησία στην άσκηση “Μέγας Αλέξανδρος 2020” με τις ελλα-δικές μας ένοπλες δυνάμεις και οι Γάλλοι πεζοναύτες στην ΤΑΜΣ απόφασης στην Σκύρο.

– Μέσα στο ερπυστριοφόφο τεθωρακισμένο
Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός,
μίας από τις Μοίρες Ενεργούς Αεράμυνας
των αντιαεροπορικών πυραύλων, πάνω στα βουνά,
μαζί με τον Διοικητή Αεροπορίας της ΕΦ
Ταξίαρχο Γαβριήλ Παττίχη,
ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου
Σάββας Αγγελίδης,
κυκλοφορώντας ως συνοδηγός
διπλοκάμπινου της ΕΦ,
παρακολούθησε το “κλείδωμα” των “επιτιθέμενων” Ραφάλ του Σαρλ ντε Γκωλ, που κατέγραψαν στα “κόκπιτ” τους και οι Γάλλοι πιλότοι…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τον Ιούλιο 1974, οι επί των αντιαεροπορικών πολυβόλων Μπράουνιγκ 0.50 ιντσών και Κρινώφ 12,7 χιλστ, αμτιαεροπόροι της Ε.Φ., αντιμετωπίζοντας τις βυθίσεις των τουρκικών μαχητικών που τους μυδραλιοβολόσαν, τους ρουκετοβολούσαν και τους βομβάρδιζαν – από τόσο κοντινή απόσταση – έβλεπαν ακόμη και την φάτσα του πιλότου με το κράνος στο κόκπιτ του αεροσκάφους (π.χ. βομβαρδισμός Υψώματος ΣΤΕΦΑΝΙ στο Καλό Χωριό Λεύκας 21.7.1974), ενώ σήμερα οι αντιαεπόροι, τα “εγλωβίζουν” και τα καταρρίπτουν καθισμένοι μπροστά στις οθόνες του τεθωρακισμένου τους, προτού τα εντοπίσει ανθρώπου μάτι…
Λάζαρος Μαύρος 17.2.2020

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube