Ιστορία 13 Φεβρουαρίου 2020

Τα επεισόδια που αιματοκύλησαν τα Σπάτα για το αεροδρόμιο!

Τα επεισόδια που αιματοκύλησαν τα Σπάτα για το αεροδρόμιο!

Στις 13 Φεβρουαρίου 1976, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στα Σπάτα της Αττικής, ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και της αστυνομίας.

Αφορμή στάθηκε η εγκατάσταση του νέου αεροδρομίου των Αθηνών, για την οποία οι κάτοικοι της κωμόπολης των Μεσογείων διαδήλωσαν.

Τα πρώτα σχέδια μεταφοράς του αεροδρομίου από το Ελληνικό σε κάποια άλλη τοποθεσία, άρχισαν το 1968 επί Δικτατορίας, όταν η Αθήνα άρχισε να επεκτείνεται, με αποτέλεσμα το παλιό αεροδρόμιο να περικυκλωθεί εντελώς. Η ιδέα διατηρήθηκε και μετά τη Μεταπολίτευση και το 1976 παρουσιάσθηκε μελέτη στην Ελληνική Κυβέρνηση που υποδείκνυε ως ιδανική θέση για ένα νέο αεροδρόμιο τα Σπάτα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και άρχισαν οι πρώτες προκαταρκτικές εργασίες

Η προσπάθεια της δικτατορίας του 1967 να πείσει τους Μεγαρίτες για τη δημιουργία του αεροδρομίου στη δυτική Αττική και συγκεκριμένα στον κάμπο των Μεγάρων έπεσε στο κενό.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επέστρεψε εκεί – δηλαδή στα Μέγαρα – αλλά… κοίταξε ανατολικά και ο κάμπος των Σπάτων ήταν ιδανικό μέρος για τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube