Weather Icon
Απόψεις 12 Φεβρουαρίου 2020

Συρίγος : Η Γαλάζια Πατρίδα και το «πυρηνικό όπλο» του Προσφυγικού από τον Ερντογάν

Συρίγος : Η Γαλάζια Πατρίδα και το «πυρηνικό όπλο» του Προσφυγικού από τον Ερντογάν

Ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής στην Αθήνα με την ΝΔ , Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών του Αιγαίου είναι επείγουσας σημασίας για την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας.

Ανέλυσε γιατί και αυτό το θέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ερντογάν ως «πυρηνικό όπλο» εκβιασμού της Ε.Ε. και ειδικά της Ελλάδας και στη συνέχεια περιέγραψε πως το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» πλέον η Τουρκία το δοκιμάζει σε όλο το πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου, παρότι οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας έχουν ενδιαφέρον για τις μελλοντικές βλέψεις της.

Κατά τον κ. Συρίγο , η Λιβύη μπορεί να αποδειχτεί και το τρωτό σημείο της Τουρκίας, αλλά το ενδιαφέρον για τον ίδιο είναι πως την ίδια ώρα στην Ελλάδα και στη δημόσια σφαίρα επιμένουμε σε μια πολιτική έναντι της Τουρκίας που επί 25 χρόνια όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά αύξησε και τις διεκδικήσεις σε βάρος μας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube