Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία , Τρομοκρατία 16 Φεβρουαρίου 2020

Συρία – Η Ρωσία αναπτύσσει τα στρατιωτικά βομβαρδιστικά της για την αντιμετώπιση της Τουρκίας και των ΗΠΑ

Συρία – Η Ρωσία αναπτύσσει τα στρατιωτικά βομβαρδιστικά της για την αντιμετώπιση της Τουρκίας και των ΗΠΑ

Réseau International
Ορισμένες  πηγές  στο εσωτερικό της Συρίας μόλις είδαν το πιο προηγμένο βομβαρδιστικό της Ρωσίας να αναπτύσσεται στη Συρία, ενδεχομένως οπλισμένο με υπερηχητικούς πύραυλους με πυρηνικές κεφαλές.
«  Τα  ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160  είναι εξοπλισμένα με το Kinjal, έναν αεροβαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο υψηλής ακρίβειας, που αποκαλύφθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την 1η Μαρτίου 2018 και παρουσιάστηκε ως ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα »,  ανακοίνωσαν αξιόπιστες ρωσικές πηγές που αναφέρονται από το Sputnik. 
«Το  Kinjal έχει βεληνεκές 2.000 χλμ και ταχύτητα  mach 10. Μπορεί να φέρει μια συμβατική ή πυρηνική κεφαλή» , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 
«  Δεν είναι ακόμη γνωστό αν όλα τα Tu-160 και Tu-160M2 θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Kinjal », πρόσθεσαν.
Το βαρύ εκσυγχρονισμένο βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tupolev Tu-160M ικανό να μεταφέρει πυρηνικά όπλα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Καζάν, ανακοίνωσε η αεροναυπηγική ομάδα Tupolev. Το 2021 θα ενταχθεί στον στρατό.
Το ονομάζουν “λευκός κύκνος”. Έχει αυτονομία 12.300 χλμ. με ταχύτητα Mach 2. Όσο για τον πυραύλο Kinjal, η Ρωσία δημοσίευσε στις 10 Ιανουαρίου ένα βίντεο που απεικονίζει εκτοξεύσεις ενός υπερηχητικού πυραύλου Kinjal και πύραυλων Kalibr κατά τη διάρκεια ασκήσεων δύο ρωσικών στόλων στη Μαύρη Θάλασσα, που περιλάμβανε περίπου τριάντα πλοία και 40 αεροπλάνα, ελικόπτερα και ντρον, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η Ρωσία έχει δηλώσει απευθείας στον Ερντογάν ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τρομοκράτες. Εάν η Τουρκία τους βοηθά, τότε η Ρωσία θα βοηθήσει τη Συρία».  
Μήπως πρέπει να περιμένουμε έναν ισχυρό βομβαρδισμό από τους ρώσους “στρατηγικούς”; « Απολύτως! », απάντησε ένας ρώσος εμπειρογνώμονας.

πηγή:  https://numidia-liberum.blogspot.com/2020/02/syrie-la-russie-deploie-ses-bombardiers.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube