REAL TIME |

Weather Icon

Συρία, 02.02.2020 – Η μάχη για την Ιντλίμπ

Συρία, 02.02.2020 – Η μάχη για την Ιντλίμπ

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) συνέχισε τη προέλαση του προς την πόλη Saraqib στα νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας δύο νέες πόλεις.

Μονάδες του στρατού κατέλαβαν το Kafr Battikh και το Dadikh στις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Φεβρουαρίου υπό την κάλυψη έντονων αεροπορικών συριακών και ρωσικών επιδρομών. Οι δύο πόλεις εξασφαλίστηκαν μετά από έντονες συγκρούσεις με την Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και τους συμμάχους της που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Αυτές οι πόλεις βρίσκονται δυτικά του Saraqib, κύριου στόχου της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης του SAA στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Ιντλίμπ.Syrian Army Is Developing Offensive Near Saraqib In Southeast Idlib

Μια μέρα νωρίτερα, ο στρατός απελευθέρωσε την πόλη  Luf , ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα στα νότια της επαρχίας του Saraqib. Η HTS και οι σύμμαχοί της αγωνίστηκαν έντονα για να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους.
Ο επόμενος στόχος του SAA πιθανώς θα είναι  η πόλη του Tell Mardikh. Μόλις καταλήφθει η πόλη, ο στρατός θα απέχει λιγότερο από 4 χλμ. από το Saraqib.
Περισσότερα για αυτό το θέμα:

SouthFront

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube