Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 4 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζονται οι μάχες σε Ιντλίμπ/Σαρακίμπ – Προελαύνει ο στρατός της Συρίας, βομβαρδίζουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Συνεχίζονται οι μάχες σε Ιντλίμπ/Σαρακίμπ – Προελαύνει ο στρατός της Συρίας, βομβαρδίζουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας και της επιθετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν, οι μάχες στα μέτωπα της Ιντλίμ/Σαρακίμπ, αλλά και νοτίως του Χαλεπίου, συνεχίζονται.

Συγκεριμένα χθες, μετά το βομβαρδισμό τουρκικού παρατηρητηρίου δυτικά της Σαρακίμπ από το πυροβολικό του στρατού της Συρίας, που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 7 στρατιωτών, ενός πολίτη οδηγού φορτηγού και τον τραυματισμό άλλων πέντε στρατιωτών, η Τουρκία προχώρησε στην ενίσχυση των δυνάμεών της.

Μετέφερε από το τουρκικό έδαφος στην περιφέρεια Ιντλίμπ, με κατεύθυνση προς το μέτωπο της Σαρακίμπ, μια ταξιαρχία καταδρομών και περίπου 200 τεθωρακισμένα άλλα οχήματα.

Παρόλα αυτά, ο στρατός της Συρίας συνέχισε τις επιθέσεις και κατέλαβε περιοχή βορείως του οδικού άξονα Μ4, φθάνοντας σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από την Ιντλίμπ.

Επίσης, κατέλαβε περιοχές δυτικά της πόλης Σαρακίμπ, φθάνοντας στις δυτικές της συνοικίες, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου η κατάληψη της πόλης.

Όσον αφορά το μέτωπο νοτίως του Χαλεπίου, εκεί οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας προέλασαν δυτικά και περικύκλωσαν το τουρκικό παρατηρητήριο υπ’ αριθμόν 5, πλησιάζοντας στον οδικό άξονα Μ5, ο έλεγχος του οποίου είναι ο βασικός Αντικειμενικός Σκοπός του συριακού στρατού. 

Σήμερα το πρωί, 4 Φεβρουαρίου, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται και στα δύο μέτωπα, που σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες η προέλαση του στρατού της Συρίας θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται ότι ο στρατός της Συρίας έχει ως στόχο να ελέγξει τους οδικούς άξονες Μ4 και Μ5 και στη συνέχεια να απελευθερώσει το σύνολο της περιφέρειας Ιντλίμπ.

Ωστόσο, Μόσχα και Δαμασκός κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για τις επαρχίες Αφρίν και Αλ Μπάμπ, τις οποίες σήμερα κατέχει η Τουρκία με δικά της στρατεύματα και με διάφορες συμμορίες ενόπλων, τουρκομάνων και αράβων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχέσεις με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube