Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 5 Φεβρουαρίου 2020

Συνεχίζεται η προέλαση του συριακού στρατού και οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας – Λεκτικές απειλές από την Άγκυρα

Συνεχίζεται η προέλαση του συριακού στρατού και οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας – Λεκτικές απειλές από την Άγκυρα

Συνεχίζεται και σήμερα, 5 Φεβρουαρίου, η προέλαση του συριακού στρατού σε δύο κατευθύνσεις.

Η μία προς υπερκέραση εξ ανατολών και η άλλη εκ δυσμών της κωμόπολης Σαρακίμπ και παράκαμψη των παρατηρητηρίων και των εμποδίων που έχουν στήσει επί των οδικών αξόνων Μ5 και Μ4 οι Τούρκοι.

Κατά την υπερκέραση εξ ανατολών, έχει εγκλωβιστεί άλλο ένα τουρκικό παρατηρητήριο από το συριακό στρατό, το 5ο, από τα 12+4 που έχει δημιουργήσει ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σημειωτέον ότι σήμερα δεν σημειώνονται βολές πυροβολικού και όλμων, που είχαμε χθες και προχθές, από πλευράς τουρκικών στρατευμάτων που είτε υπάρχουν εγκατεστημένα στα 12+4 παρατηρητήρια, περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ, είτε από εκείνα που έφθασαν στην περιοχή της Σαρακίμπ, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τουρκικά και αραβικά ΜΜΕ, έχου ήδη εισέλθει σε συριακό έδαφος και κατευθύνθηκαν προς Σαρακίμπ 400 στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα και μεταφορών, ενώ σήμερα εισέρχεται άλλη μια φάλαγγα από το νομό Αντιόχειας στην επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελείται από 100 στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα και μεταφορών, που μεταφέρουν δυνάμεις κομάντο, εφόδια και πυρομαχικά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά την χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν, ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν συνοικίες νοτίως της πόλης Ιντλίμπ, με θερμοβαρικές βόμβες.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την σημερινή προέλαση του συριακού στρατού, δείχνει ότι ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να στηρίξει τον Άσαντ στην προσπάθειά του να απελευθερώσει την επαρχία Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και τα τουρκικά στρατεύματα, που ντε φάκτο έχουν καταλάβει εκτός από την επαρχία Ιντλίμπ και τις επαρχίες Αφρίν και Αλ Μπαμπ.

Τέλος, ο Ερντογάν χθες απείλησε τη Συρία ότι αν συνεχίσει την πρόελαση στην επαρχία Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός θα την σταματήσει, κάτι που δεν είδαμε να γίνεται σήμερα, κατά την προέλαση των δυνάμεων του συριακού στρατού.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube