Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΝΑΤΟ 1 Φεβρουαρίου 2020

Στο ΥΠΕΘΑ ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ

Στο ΥΠΕΘΑ ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ

Οι εξελίξεις και προκλήσεις ασφάλειας στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή Ευρώπης (SACEUR) πτέραρχο Τοντ Ουόλτερς,  ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Περαιτέρω συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα άμυνας και αποτροπής της συμμαχίας, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στην επικείμενη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σημαντική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και συζήτησε να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάνω στις υπάρχουσες ισχυρές σχέσεις. Χαρακτήρισε, δε, τη χώρα μας ισχυρό και δεσμευμένο σύμμαχο στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινή ασφάλεια.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube