REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Κύπρος 21 Φεβρουαρίου 2020

Στο λιμάνι Λεμεσού το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» (φωτογραφίες)

Στο λιμάνι Λεμεσού το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» (φωτογραφίες)
Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί της Παρασκευής το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, στο πλαίσιο των κοινών ασκήσεων με την Εθνική Φρουρά.
Με πλήρωμα που πλησιάζει τα δυο χιλιάδες άτομα, το Charles De Gaulle είναι το πρώτο από τα δυο αεροπλανοφόρα της Γαλλίας που κινούνται με πυρηνική ενέργεια. Στην παρούσα φάση μεταφέρει 20 πολεμικά αεροσκάφη Rafale Marine, δυο αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο Caïman και δυο ελικόπτερα Dauphin Pedro.

Το αεροπλανοφόρο, που είχε καταπλεύσει ξανά στο λιμάνι Λεμεσού το 2010 και το 2016, θα αναχωρήσει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ αύριο αναμένεται να το επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο, σημειώνεται πως τις ημέρες αυτές μέρος της σμηναρχίας η οποία αποτελείται κυρίως από το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού Var και την ελληνική φρεγάτα Ψαρά, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού. Αναφέρεται επίσης πως η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Auvergne θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Λάρνακας.
Αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle
Μετά την αναχώρησή της από την Τουλόν την 21η Ιανουαρίου 2019, η σμηναρχία συγκροτήθηκε σε Task Force 473 γύρω από το αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle διεξάγοντας επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ως μέρος του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS, πριν καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού, σημειώνεται.
Αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle
Αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle 
Χθες το γαλλικό αεροπλανοφόρο επισκέφθηκε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Ο υπουργός συνοδευόταν από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία, Ιζαμπέλ Ντυμόν και μαζί παρακολούθησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται σε αυτό.
France à Chypre
@FranceaChypre
The
defense minister

came aboard aircraft carrier Charles de Gaulle before her port call in Limassol. He familiarized himself with the operations carried out by the aircraft carrier group since its arrival in the Eastern Mediterranean. #Cyprus

https://twitter.com/FranceaChypre/status/1230727242772168704

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσία της στην περιοχή της Κύπρου η γαλλική σμηναρχία διεξήγαγε αρκετές ασκήσεις με την κυπριακή Εθνική Φρουρά.
αεροπλανοφόρο
Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube