REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 20 Φεβρουαρίου 2020

Σκέψεις και Προβληματισμοί του συμμαθητού μου στην Ευελπίδων Γιάννη Δεβούρου, για τις εκλογές της ΕΑΑΣ

Σκέψεις και Προβληματισμοί του συμμαθητού μου στην Ευελπίδων Γιάννη Δεβούρου, για τις εκλογές της ΕΑΑΣ

Ένα ερώτημα δεν πρέπει να κυριαρχήσει στη σκέψη μας:  “Γιατί να ψηφίσω; Τι θα αλλάξει; Όλοι  κοιτάνε την πάρτη τους,  Όλοι είναι ίδιοι!!!!”

          Καταλαβαίνω τον θυμό και την έντονη  απογοήτευση των συναδέλφων,  το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ πολλές φορές, όμως ΟΧΙ δεν  είμαστε όλοι ίδιοι. Η ισοπέδωση και ο μηδενισμός είναι το πρόχειρο και εύκολο εργαλείο μόνο εκείνων, που θέλουν να πλήξουν καίρια τον κλάδο και την Ένωσή μας.   Είναι βέβαιο  ότι μεταξύ μας υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι της ανιδιοτέλειας της προσφοράς, της συναδελφικότητας και της χωρίς όρια αγωνιστικότητας, για την πραγματοποίηση των σκοπών μας.

          Επιπρόσθετα αδικούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας…

          Συναφώς ένα μόνιμο σχεδόν παράπονο βασανίζει τους περισσότερους:

«Μας έχουν στην απ’ εξω, άλλοι αποφασίζουν για μάς, δύσκολη η οικονομική περίοδος που περνά η χώρα, τι πρόκειται ν΄ αλλάξει;»

          Έτσι  όταν έρχεται   η ώρα να ψηφίσουμε η αποχή αποτελεί επιλογή  που ωστόσο όχι μόνο είναι ασυμβίβαστη με το μέγεθος των παραπόνων μας, αλλά αποτελεί ανεπίτρεπτο συμβιβασμό  και συμμετοχή ακριβώς στην  κατάσταση, για την οποία παραπονιόμαστε.

          Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό.

          Πρώτο βασικό βήμα είναι η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.

Στις 23 Φεβ 2020 η Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού έχει προκηρύξει εκλογές για ανάδειξη μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της.

          Ψηφίζω για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και προσπάθειες ετών, πολλά χρόνια πριν.
  2. Γιατί η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος, είναι σοβαρά και σύνθετα. Έχουμε υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά μας που αγγίζουν το 60%. Σαν να μην έφθανε αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απαξίωση της πολιτείας προς εμάς, που καλλιεργείται εντέχνως από αρκετούς  φορείς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.
  3. Γιατί η επίτευξη των σκοπών της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού, όπως περιγράφονται στον ιδρυτικό νόμο, απαιτούν προσπάθεια και συλλογική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και όχι ΄μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) αυτής. Είμαστε σκεπτόμενοι, ανεξάρτητοι και ενεργοί πολίτες της χώρας, είμαστε απόστρατοι Αξκοί του Στρατού, και σε καμία  περίπτωση απόμαχοι της Ζωής. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι στα υπαρκτά κοινωνικά – οικονομικά προβλήματα και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε επίμονα, επίπονα και συντονισμένα για το παρόν και το μέλλον της κοινωνικής μας τάξη αλλά και της ΕΑΑΣ.

Είναι αναγκαίο με πνεύμα ομοψυχίας, δημιουργικής σύνθεσης και συναίνεσης, απαλλαγμένοι από σκοπιμότητες, εγωισμούς, προσωπικές διχόνοιες και αγκυλώσεις, να συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία και να διαφυλάξουμε την αυτονομία  και ανεξαρτησία της Ένωσής μας!

  1. Γιατί η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές, οπλίζει με δυναμική ισχυρής παρέμβασης και διαπραγμάτευσης την ΕΑΑΣ. Αντίθετα η αποχή από την διαδικασία την αποδυναμώνει και την απαξιώνει!.
  2. Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να σπιλώσει την αξιοπρέπεια και να προβάλλει την νοημοσύνη μας.
  3. Γιατί η νομοθετική αναθεώρηση – τροποποίηση είναι θεμιτή προκειμένου να γίνει ομαλή προσαρμογή προς τις αρχές, τους κανόνες και τρόπους λειτουργίας των σύγχρονων συλλογικών οργάνων Διοίκησης  παρά το γεγονός ότι  ο ισχύων νόμος δεν εμποδίζει την αποτελεσματική πορεία της Ένωσης, περιορίζει όμως σε ορισμένες περιπτώσεις τις πραγματικές δυνατότητές της.
  4. Γιατί ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι υπεύθυνοι για την λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ΕΑΑΣ, δεν είναι μόνο τα μέλη του ΔΣ της, αλλά όλοι εμείς οι οποίοι με την στάση μας, την συνεισφορά την θετική συμπεριφορά και προσπάθειά μας δείχνουμε ότι η Ένωση εκφράζει την  καθολική θέληση των μελών  της.

Δεν ξεχνάμε ότι η μιζέρια, ο εγωισμός η εσωτερική αντιπαλότητα η διχόνοια των ομαδοποιήσεων και οι  εσκεμμένοι ψευτοδιαχωρισμοί, μόνο άσχημα αποτελέσματα  και διάλυση θα επιφέρουν στον κλάδο.

  1. Γιατί ήρθε  επιτέλους  η ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, σκεπτόμενοι και αλληλέγγυοι και είμαστε πάνω από εβδομήντα χιλιάδες (70.000).
  2. Γιατί αν δεν συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία μας, σημαίνει ότι απαξιώνουμε κατά πρώτον τον ίδιο μας τον εαυτό και στην συνέχεια, περιφρονούμε επιδεικτικά τις Δημοκρατικές διαδικασίες γεγονός, που δίνει το σήμα προς τους κρατούντες, ότι είμαστε απόλυτα χειραγωγήσιμοι και ανίκανοι να αρθρώσουμε συντονισμένη, ενωτική και ομαδική φωνή.

          Στη ζωή μας πολύ λίγες φορές κάναμε αυτό που θέλουμε ή αυτό  που μας αρέσει. Τις περισσότερες φορές οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει.

          Ας αναλογιστούμε την δύναμή της ψήφους μας και ας τη χρησιμοποιήσουμε με σοφία, ώστε να αποβεί χρήσιμη για το κοινό καλό, αναδεικνύοντας εκείνα τα στελέχη που από την μέχρι τώρα πορεία της ζωής τους, έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν σε συγκεκριμένες αρχές και παραδόσεις που παραμένουν διαχρονικά αναλλοίωτες και όχι μόνο δεν παρεμποδίζουν, αλλά απεναντίας   προωθούν την πρόοδο..

          Η ψήφος είναι το δημοκρατικό  όπλο μας Πρέπει με Αυτό να αναθέσουμε την ελπίδα διαχείρισης των σύνθετων προβλημάτων μας, σε εκείνα τα στελέχη που κατ΄ αρχήν μετέχουν στις ίδιες με εμάς δοκιμασίες, προβληματισμούς, κοινωνικές και οικογενειακές δυσκολίες. Θα πρέπει η ψήφος  να παρεμποδίσει την επικράτηση της υποκειμενικής ανάγκης αυτοεπιβεβαίωσης, την υποκατάσταση της αργόσχολης διαβίωσης και της ανούσιας αυτοπροβολής

Όσοι διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων, πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι  η θητεία στο Δ.Σ αποτελεί επίμονη, επίπονη και συνεχή εργασιακή προσφορά για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε  άκοπη, επιφανειακή, προσωπική προβολή και μόνον.

                                                            Υπτγος ε.α Δεβούρος Ιωάννης

                                                                 Δνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

                                                      Υποψήφιος Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube