Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 20 Φεβρουαρίου 2020

Σφοδροί Ρωσικοί βομβαρδισμοί έναντι των Τουρκικών δυνάμεων-Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Σφοδροί Ρωσικοί βομβαρδισμοί έναντι των Τουρκικών δυνάμεων-Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί

Συριακά στρατεύματα φίλα προσκείμενα προς τον πρόεδρο Μπασάρ Ασάντ, υποστηριζόμενα από βομβαρδισμούς της Ρωσικής αεροπορίας έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο τελευταίο Ισλαμικό θυλάκιο του Ιντλίμπ. Δεκατρείς Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν αυτόν τον μήνα από από συριακούς βομβαρδισμούς στην πόλη Ιντλίμπ και σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι μεταναστεύσει σε περιοχές κοντά στα Τουρκικά σύνορα.

Η Τουρκία ξεκίνησε να μεταφέρει άρματα μάχης και στρατεύματα σε περιοχές κοντά και εντός της Ιντλίμπ . Μεγαλύτερη έμφαση δίνει σε περιοχές που έχουν προσφάτως κατακτηθεί από τον Συριακό Στρατό, ανέφερε η εφημερίδα Sabah την Πέμπτη.

Η Sabah επίσης ανέφερε πως τουρκικά τεθωρακισμένα βομβαρδίζουν τις Συριακές Δυνάμεις για να εμποδίσουν την προέλαση.

Το τουρκικό πυροβολικό παρείχε κάλυψη σε νέες επιθέσεις Ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Nairab και στην στρατηγικής σημασίας διασταύρωση της πόλης Saraqeb, ανέφερε το Reuters σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής. 

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως οι Τουρκικοί βομβαρδισμοί δεν σημαίνουν πως ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan έχει δώσει το πράσινο φως για πλήρη κλιμάκωση-στρατιωτική επιχείρηση έναντι του Συριακού Στρατού. Η λίρα βρίσκεται υπό ραγδαία κάθοδο τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των έντονων εχθροπραξιών κατά μήκος των Τουρκικών συνόρων. Πλέον συναλλάσσεται με αναλογία 0,3 τις εκατό στα 6,097 τοις εκατό ανά δολάριο.

Η κίνηση αυτή συνέβη μετά από δήλωση του Ερντογάν την Τετάρτη, η οποία ανέφερε πως η Τουρκική παρέμβαση στο θυλάκιο που βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή. Έδωσε ως τελική διορία αποχώρησης των Συριακών στρατευμάτων τα τέλη του Φεβρουαρίου. 

Η Τουρκία ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για τα σχέδιά της και για την επιχείρηση της Ιντλίμπ, ζητώντας από την συμμαχία να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή εν όψει της επίθεσης, ανέφερε η Turkish Independent.

Η Τουρκία και η Ρωσία απέτυχαν να φτάσουν σε συμβιβασμό, για άμβλυνση των εντάσεων στην Ιντλίμπ, κατά την διάρκεια των συνομιλιών που διεξήχθησαν πριν δύο εβδομάδες. Οι δύο χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη το 2018, ωστόσο η Ρωσία αναφέρει πως η Τουρκία δεν κατάφερε να απομακρύνει τους τζιχαντιστές από την περιοχή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις με την βοήθεια της Ρωσία ξεκίνησαν επίθεση τον Απρίλιο. Δεκατρείς Τούρκοι στρατιώτες έχουν πέσει νεκροί από βομβαρδισμούς στην περιοχή του Ιντλίμπ και 1 εκατομμύριο Σύριοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να διαφύγουν από τις συγκρούσεις.

17.15- Η Ρωσία  αναφέρει πως οι αεροπορικές επιθέσεις εξολόθρευσαν την δράση των τζιχαντιστών έναντι της Συριακής Κυβερνησης.

Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συνεργασίας δήλωσε πως η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε σειρά βομβαρδισμών για να καταστείλει την δράση των Ισλαμιστών στην Συρία.

”Κατόπιν αιτήματος της Δαμασκού, το ρωσικό αεροσκάφος SU-24 χτύπησε προωθημένες τουρκικές ένοπλες ομάδες, βοηθώντας την Συριακή Κυβέρνηση να καταστείλει την επίθεση.Κατεστράφησαν έξι οχήματα μάχης πεζικού και ένα τανκ μεταξύ άλλων” ανέφερε.

Εν τω μεταξύ το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι τουρκικές δυνάμεις σταμάτησαν τις βολές πυροβολικού στην Ιντλίμπ έπειτα από συνομιλία Μόσχας0-Άγκυρας.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube