REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 4 Φεβρουαρίου 2020

Σενάριο τρόμου αναπαράγει ο γερμανικός Τύπος! Περισσότερες οι μεταναστευτικές ροές το 2020 από το 2019!

Σενάριο τρόμου αναπαράγει ο γερμανικός Τύπος! Περισσότερες οι μεταναστευτικές ροές το 2020 από το 2019!

Εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ελλάδα κάνουν τα γερμανικά ΜΜΕ την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Στον γερμανικό Τύπο αναπαράγεται σενάριο τρόμου, το οποίο μιλά για αύξηση των μεταναστευτικών ροών φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

“Οι περισσότεροι ματανάστες στα πλοία δεν είναι πρόσφυγες” επιγράφεται άρθρο της εφημερίδας Die Welt για τις νέες αφίξεις στην Ιταλία και, δευτερευόντως, στην Ελλάδα. Η εφημερίδα του Βερολίνου υποστηρίζει ότι “στην Ελλάδα διαφαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα μία πιο αυστηρής διαχείρισης του μεταναστευτικού”.

Προβλέπει πάντως, επικαλούμενη εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) ότι “το 2020 η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει περισσότερες μεταναστευτικές ροές από το 2019”. Από την πλευρά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard εστιάζει στους μετανάστες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα στα ανοιχτά της Κύπρου.

 

“Οι κυπριακές αρχές ασφαλείας εντόπισαν ένα σκάφος με περίπου 80 μετανάστες σε απόσταση είκοσι ναυτικών μιλίων ανατολικά της Κύπρου”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

“Σύμφωνα με το ΡΙΚ το πλοίο, μήκους δώδεκα μέτρων, είχε προορισμό το λιμάνι της Λάρνακας. (…) Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η χώρα προέλευσης. Οι αρχές εκτιμούν ότι είχε αποπλεύσει από τη Συρία ή τον Λίβανο. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τον περασμένο χρόνο είχαν εντοπιστεί στο νησί σχεδόν 10.000 μετανάστες. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια της ΕΕ”.

Η Tageszeitung επαναφέρει το ζήτημα των γερμανικών δήμων, που δηλώνουν πρόθυμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα, αλλά προσκρούουν στην αδράνεια της γερμανικής κυβέρνησης. Η εφημερίδα κάνει λόγο για πόλεις όπως το Ντόρτμουντ, η Κολωνία, το Κρέφελντ και το Μίνστερ και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Τον περασμένο χρόνο πολλοί δήμοι είχαν ζητήσει να συμπεριληφθούν στις αποφάσεις για την υποδοχή των διασωθέντων στη θάλασσα. Περισσότεροι από 130 δήμοι αυτοανακηρύχθηκαν ‘ασφαλείς λιμένες’ (για τους πρόσφυγες), πολλοί δήμαρχοι έχουν απευθύνει σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ- χωρίς να λάβουν απάντηση, όπως είχε δηλώσει στις αρχές της χρονιάς ο δήμαρχος του Πότσνταμ Μάικ Σούμπερτ”.

Η εφημερίδα του Βερολίνου υπενθυμίζει ότι “ένα αίτημα για ταχεία υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, που είχε καταθέσει η Κ.Ο. της Αριστεράς στην Ομοσπονδιακή Βουλή, απορρίφθηκε με τις ψήφους των κυβερνώντων κομμάτων, καθώς και της AfD και των Φιλελευθέρων (FDP).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube