Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 4 Φεβρουαρίου 2020

Σε κατάσταση πολιορκίας η Μυτιλήνη – Μέτρο… καλόπιασμα από την κυβέρνηση

Σε κατάσταση πολιορκίας η Μυτιλήνη – Μέτρο… καλόπιασμα από την κυβέρνηση

Τραγικές καταστάσεις ζει τα τελευταία 24ωρα η πρωτεύουσα της Λέσβου.

Όπως καταγγέλλει το lesvospost.com, για ακόμα μια μέρα μετανάστες ανά ομάδες αυτήν την φορά κατέβηκαν ώστε να διαμαρτυρηθούν και να κάνουν κατάληψη του δρόμου έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο δημοτικό θέατρο απέτρεψαν αρχικά την κατάληψη του δρόμου.

Κάποια στιγμή και ενώ τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται ομάδα ομάδα μεταναστών έκανε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Κλείνοντας για ακόμα μια μέρα την κυκλοφορία τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους μετανάστες στο κέντρο του οδοστρώματος και με την βια τους έσπρωξαν προς την πλατεία Σαπφούς.

Κατά την διάρκεια των σπρωξιμάτων δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί μεταναστών όπως μαρτυρούν οι εικόνες που μετέδωσε ζωντανά το L.P.

Τελικά και ενώ τα ΜΑΤ κατάφεραν να απωθήσουν με σπρωξίματα τους μετανάστες έως στην Μεγάλη Βρετάνια, οι Αφγανικής καταγωγής κυρίως νεαρά άτομα ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς διάφορες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αναρχία πάνω στον δρόμο της προκυμαίας, με μετανάστες ΜΑΤ, δημοσιογράφους και απλό κόσμο.

Οι μετανάστες κατάφεραν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές αρχές μέσω των διαφόρων στενών της αγοράς Ερμού.

Λίγο μετά δόθηκε στη κυκλοφορία ο δρόμος στην προκυμαία Μυτιλήνης ενώ ασθενοφόρο κλήθηκε να παραλάβει γυναίκα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις της στο πεζοδρόμιο της προκυμαίας απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Όπως αναφέρει το lesvosnews.net, η στάση της Αστυνομίας προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Γιατί τη Δευτέρα που υπήρχε κλείσιμο του δρόμου για 4 ώρες δεν επέλεξε τη βίαιη απώθηση και την επέλεξε την Τρίτη που η διαμαρτυρία ήταν στο πεζοδρόμιο!

Μέτρο… ημίμετρο 

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή συγκεκριμένη τροπολογία για την αλλαγή του πλαισίου χορήγησης ασύλου ενώ σημείωσε ότι θα δοθούν 25 εκατομμύρια ευρώ επιδότηση στους Δήμους που έχουν επιβαρυνθεί από το μεταναστευτικό και άλλα 25 στο Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση των δράσεων για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προχωρούν κανονικά οι επιστροφές προσφύγων, ενημερώνοντας ότι τον Ιανουάριο έγιναν συνολικά 85. Ο κ. Πέτσας, τόνισε, παράλληλα, ότι στην τροπολογία που κατατίθεται σήμερα, αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΚΟ καθώς πλέον θα καταγράφονται και οι συνεργάτες τους.

Πρόκειται φυσικά για ένα μέτρο ημίμετρο, το οποίο δεν αποσυμφορίζει τα νησιά από μετανάστες και η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι αφόρητη.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube