Weather Icon
Εθνική Άμυνα 20 Φεβρουαρίου 2020

Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για την επόμενη κίνηση της Άγκυρας

Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για την επόμενη κίνηση της Άγκυρας

Το μήνυμα που εκπέμπει το Πολεμικό Ναυτικό

Τουλάχιστον 30 Μονάδες επιφανείας αλλά και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο αλλά ακόμη και πιο μακριά έως την Κύπρο και την Ιταλία.

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν με προβοκατόρικο και προκλητικό τρόπο επιχειρεί να πείσει ότι οι παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της Άγκυρας κερδίζουν συνεχώς έδαφος το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό απαντά με πράξεις.

Τουλάχιστον δύο μεγάλες ασκήσεις του Στόλου βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της εβδομάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα όμως η δράση του Πολεμικού Ναυτικού με δεκάδες πλοία και υποβρύχια να βρίσκονται εν πλω μακριά από τους ναυστάθμους εκπέμπει και μια σειρά από μηνύματα. Τόσο ο χρόνος όσο και οι περιοχές όπου επιχειρούν μόνο τυχαίες επιλογές δεν είναι.

Η πρώτη άσκηση με την ονομασία ‘’ΛΟΓΧΗ’’ εκτυλίσσεται στην περιοχή του Μυρτώου Πελάγους με συμμετοχή Μονάδων κρούσης και μάλιστα με εκτεταμένη χρήση πυρών. Περιοχή στην οποία δίνεται η δυνατότητα για ασκήσεις με πυρά αλλά την ίδια ώρα βρίσκεται κοντά και στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube