Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 24 Φεβρουαρίου 2020

Ρώσος ακαδημαϊκός: Η Τουρκία για να ξέρει τι την περιμένει, να δει πώς βομβάρισαν οι Ρώσοι τη φάλαγγά της στο Ιντλίμπ

Ρώσος ακαδημαϊκός: Η Τουρκία για να ξέρει τι την περιμένει, να δει πώς βομβάρισαν οι Ρώσοι τη φάλαγγά της στο Ιντλίμπ

Τα μηνύματα από τη Ρωσία προς την Τουρκία στέλνονται με διάφορους τρόπους. Εκτός από τις δηλώσεις των επισήμων, υπάρχουν και τα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις των… ακαδημαϊκών.

Ας δούμε τι δήλωσε ένας τέτοιος, ο Vladimir İsayev, από το Ιντιστούτο Ασίας και Ευρώπης, του κρατικού πανεπιστημίου Μόσχας, σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση στο Ιντλίμπ, απέναντι στη Ρωσία.

“Η ένταση συνεχίζεται. Η Τουρκία, τα εδάφη της επαρχίας Ιντλίμπ που βρίσκονται κοντά στα σύνορά της, τα θεωρεί ως δικά της. Σε περίπτωση δε που οι Τούρκοι χτυπήσουν τις δικές μας μονάδες ή αεορσκάφη μας στο Ιντλίμπ, τότε η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή. Δείξαμε πώς θα απαντήσουμε, με τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας (3 Φεβρουαρίου, 8 νεκροί, οκτώ τραυματίες, σ.τ.μ.).

Η Συρία δεν μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της χωρίς τη δική μας βοήθεια. Η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της Συρίας, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η κατάσταση είναι εύθραστη. Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ημών και της Τουρκίας, να παρεμποδίσει την επιδείνωση της κατάστασης”.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube