REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 6 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Τρομοκράτες σκότωσαν Ρώσους και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία”

Ρωσικό ΥΠΕΞ: “Τρομοκράτες σκότωσαν Ρώσους και Τούρκους στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία”

Η Τουρκία έχει στείλει περισσότερες ενισχύσεις στη βορειοδυτική Συρία, ετοιμάζοντας νέες θέσεις σε μια προσπάθεια να σταματήσει την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το «Associated Press», η κίνηση ήρθε μετά από την πρόσφατη, ασυνήθιστη ανταλλαγή πυρών μεταξύ του Συριακού και του Τουρκικού Στρατού, που οδήγησε στον θάνατο επτά Τούρκων στρατιωτών και 13 Σύρων.

Την ύπαρξη νεκρών Ρώσων και Τούρκων “στρατιωτικών συμβούλων” παραδέχτηκε επίσης το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, χωρίς να κατονομάζει πότε σκοτώθηκαν. Η ρωσική πλευρά κατηγόρησε «τρομοκράτες» για τον θάνατό τους, πρακτικά διαψεύδοντας μεταγενέστερες φήμες που ήθελαν τους Ρώσους να έχουν σκοτωθεί από τουρκικές δυνάμεις.

Η Ρωσία και η Τουρκία υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον Πόλεμο της Συρίας: Η Ρωσία είναι ο κύριος σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, ενώ η Τουρκία έχει ανοικτά ταχθεί με τους Σύρους αντάρτες.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν στην επαρχία Ιντλίμπ, την τελευταία περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες, από τον Δεκέμβριο. Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εκεί, σε τέσσερις θέσεις, για να επιτηρούν την τήρηση προηγούμενης εκεχειρίας, η οποία θεωρείται τώρα νεκρή.

Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει τη Συρία να σταματήσει την επίθεση, αλλιώς θα εμποδίσει την περαιτέρω προέλαση. Η Συρία κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση της συριακής κυριαρχίας. Στην επαρχία Ιντλίμπ υπάρχουν 3 εκατομμύρια κάτοικοι, αρκετοί από τους οποίους έχουν εκτοπιστεί από άλλα μέρη της δοκιμαζόμενης χώρας.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube