REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 21 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσία: Διαψεύδει αναφορές για μετακίνηση 1 εκατομμυρίου προσφύγων προς Τουρκία

Ρωσία: Διαψεύδει αναφορές για μετακίνηση 1 εκατομμυρίου προσφύγων προς Τουρκία

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση των αναφορών πως «περίπου ένα εκατομμύριο» πρόσφυγες κινούνται από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ προς τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ, διέψευσε τις πληροφορίες πως ένα εκατομμύριο πρόσφυγες μετακινούνται στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας από τη ζώνη της Ιντλίμπ, όπως μεταδίδει το «Sputnik». 

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών. 

Δεν υπήρξαν επαληθευμένες φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν αυτή τη μετακίνηση, τόνισε ο ίδιος.

Όπως πρόσθεσε, οι οδικές αρτηρίες στην Ιντλίμπ λειτουργούν ως συνήθως τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που κατέστησε δυνατή τη μετακίνηση όπλων και εμπορευματοκιβατίων με πυρομαχικά από την Τουρκία στην περιοχή.

Την Πέμπτη, αναφέρει το «Sputnik», η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη στους εξτρεμιστές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στη Συρία.

Νωρίτερα, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Χθες, η Ρωσία ανέφερε πως η Τουρκία συνέδραμε τους αντάρτες του Συριακού Στρατού ενώ αναφέρθηκαν 2 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες και 50 Σύροι τραυματίες σε αντίποινα. 

Πηγή: sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube