Weather Icon
Συρία , Τουρκία 25 Φεβρουαρίου 2020

Πυραυλικά συστήματα TRG-300 Tiger αναπτύσσονται από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

Πυραυλικά συστήματα TRG-300 Tiger αναπτύσσονται από την Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία

Σειρά τουρκικών δημοσιευμάτων θέλουν την Τουρκία να εξοπλίζει ακόμα περισσότερο τους τζιχαντιστές της Συρίας με νέου τύπου οπλικά συστήματα. Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα τουρκικά στρατεύματα.

Ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να δημοσιεύει άρθρα σχετικά με τον οπλισμό που στέλνει η Άγκυρα στη Συρία και τα συριακά σύνορα, όπλα που θα της επιτρέψουν να στηρίξει αποτελεσματικά τις δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης και τους τζιχαντιστές που δρουν για λογαριασμό του καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πρόσφατα ότι το Γενικό Επιτελείο των Ένοπλων Δυνάμεων αποφάσισε να εγκαταστήσει ένα σύστημα πυραύλων Roksetan TRG-300 Tiger. Το σύστημα μπορεί να καταστρέψει στόχους μέχρι 120 χιλιόμετρα μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας ολόκληρη η επαρχία Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των νότιων ορίων, εμπίπτει στην εμβέλειά της.

Τα TRG-300 Tiger μπορούν να καταστρέψουν βαρέως οπλισμένα οχήματα και καλά προστατευμένες και ενισχυμένες εγκαταστάσεις.

Ένας πυραύλος στερεού καυσίμου TRG-300 Tiger ζυγίζει σε 585 κιλά, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλής 105 κιλών. Ωστόσο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως όπλο ακριβείας, επειδή μπορεί να αποκλίνει έως και 50 μέτρα από τον στόχο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης άρχισαν μια επίθεση εναντίον των περιφερειών που ελέγχονταν από τις δυνάμεις της κυβέρνησης Άσαντ, εστιάζοντας στο χωριό Nayrab. Με την ενεργό υποστήριξη του τουρκικού στρατού, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραβίασαν εκεί την άμυνα του καθεστώτος. Οι δυνάμεις του καθεστώτος διασώθηκαν με αεροπορική υποστήριξη από ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία βομβάρδισαν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μέχρι το τουρκικό παρατηρητήριο. Ένας Ρώσος πιλότος κατάφερε να αποφύγει έναν πυραύλο από ένα φορητό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (MANPADS) και επέστρεψε με ασφάλεια στη αεροπορική βάση Khmeimim.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube