Weather Icon

Πράξεις, όχι έπεα πτερόεντα…

Πράξεις, όχι έπεα πτερόεντα…

Τα λόγια πετούν και χάνονται σαν διαβατάρικα πουλιά. Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, αλλά δεν ρίχνει αεροπλάνα, δεν βουλιάζει βαπόρια ούτε ανατινάζει άρματα μάχης.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Αυτά τα κάνουν πανάκριβα οπλικά συστήματα, επανδρωμένα από καλά εκπαιδευμένους μαχητές με υψηλό φρόνημα. Τα λόγια στην αποτροπή είναι με το σταγονόμετρο. Κοφτά, ξερά, για να περνάει το μήνυμα. Τα «θα σου κάνω, θα σου δείξω και ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε» μαζί με το φούσκωμα του διάνου δεν παίζουν, μάλλον οδηγούν στην έλλειψη σοβαρότητας και έλκουν τη φάπα.

Ο εχθρός, όπως αυτός που έλαχε σε εμάς, και από το Μαντζικέρτ ως τώρα θα έπρεπε να το έχουμε εμπεδώσει, είναι η Τουρκία και, είπαμε, τους εχθρούς δεν τους διαλέγεις, σε διαλέγουν. Η Γεωγραφία και η Ιστορία δεν μας ρώτησαν ποιους θα στείλουν δίπλα μας. Θα προτιμούσαμε ξανθιές Σκανδιναβές και νωχελικές Πολυνήσιες καλλονές, αλλά μας ήρθε ο Ερτογρούλ με τους πλιατσικολόγους φονιάδες του και οι απόγονοί τους, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες μας, όποτε μας βρήκαν μπόσικους άρπαξαν ό,τι μπόρεσαν, όποτε ενωθήκαμε τους πήγαμε κοινώς κωλοφεράντζα, μετά συγχωρήσεως. Ειδικά το 1915-1020, αν και διχασμένοι, φτάσανε οι παππούδες μας με τα Μάνλιχερ στο χέρι και διά της λόγχης να ατενίζουν από το Κάλε Γκρότο την Αγκυρα να αχνοφαίνεται στο βάθος του ορίζοντα. Αν ήμασταν ενωμένοι, ο Κεμάλ θα είχε τελειώσει κρεμασμένος από καμιά συκιά από τους δικούς του και σήμερα θα είχαμε να μαλώνουμε μόνο για την μπάλα.

Το θαύμα των Βαλκανικών Πολέμων και του Εθνικοαπελευθερωτικού Πολέμου στη Μικρά Ασία, πριν βγάλουμε τα μάτια μας, δεν ήταν αποτέλεσμα τσαμπουκαλίδικων δηλώσεων. Ήταν αποτέλεσμα υψηλού φυσικά φρονήματος, που φτιάχνεται στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην οικογένεια, στα στρατόπεδα αλλά και αποτέλεσμα ενός εντατικού προγράμματος εξοπλισμών και σκληρής εκπαίδευσης, με τη βοήθεια τότε και ξένων στρατιωτικών αποστολών, Γάλλων και Αγγλων.

Δεν χρειάζεται λοιπόν φλυαρία, αλλά πράξεις. Μην ανησυχείτε, όταν οι Μοίρες των πολεμικών αεροπλάνων μας θα είναι οπλισμένες ως τα δόντια, με αφθονία ανταλλακτικών και καυσίμων και θα μπορούν να πάρουν την απόλυτη αεροπορική υπεροχή από τη Θράκη και το Αιγαίο ως την Κύπρο, όταν ο Στόλος μας, κραταιός, θα μπορεί να κάνει παλιοσίδερα στον πάτο της ελληνικής λίμνης του Αιγαίου τον τουρκικό, όταν ο Στρατός μας θα έχει τη δυνατότητα να γεμίσει τουρκικά κουφάρια τους αιγιαλούς αποβάσεως και τις ζώνες ρίψεων στα νησιά και στον Έβρο, και να τον διαβεί με τα άρματά μας και τις μηχανοκίνητες μονάδες του Πεζικού να εξορμούν στο έδαφος «ταψί» ως την Πόλη, ο Χακάν Φιντάν θα το ξέρει και θα το πει στον Ερντογάν.

για τη συνέχεια NewsBreak

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube