REAL TIME |

Weather Icon

Πούτιν: Προς το συμφέρον Ελλάδας – Ρωσίας η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας©

Πούτιν: Προς το συμφέρον Ελλάδας – Ρωσίας η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας©

Το πρωί της Τετάρτης, η νέα πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ανάγκη της περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της απόδοσης των διαπιστευτηρίων της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα, Κατερίνας Νασίκα, το πρωί της Τετάρτης.

«Είμαι σίγουρος ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των δύο κρατών και φυσικά, αντιστοιχεί στις παραδόσεις αιώνων της φιλίας και της αμοιβαίας συμπάθειας των λαών μας» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος Πούτιν.

Τόνισε δε, ότι «μαζί με τη συνεργασία στην πολιτική, την οικονομία και την ενέργεια, υπάρχουν καλές ευκαιρίες για την επέκταση των επαφών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το Κοινό Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας – Ρωσίας, το οποίο έλαβε χώρα το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, η κα Νασίκα επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Ρώσο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Κρεμλίνο.

Η Ελληνίδα πρέσβης ανέλαβε καθήκοντα στη Μόσχα, τον Νοέμβριο του 2019, αντικαθιστώντας την Τασία Αθανασίου, η οποία μόλις τον Ιούλιο είχε παραδώσει τα διαπιστευτήριά της στον Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ανάλογη τελετή.

Η αντικατάσταση της κ. Αθανασίου είχε προκαλέσει την αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Δένδια για σειρά «εκδικητικών» αποφάσεων που εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα.

Τον Δεκέμβριο, η κα Νασίκα είχε συναντηθεί με τον Ρώσο αναπληρωτής υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, με τον οποίο «αντάλλαξαν απόψεις σε τρέχοντα θέματα ελληνορωσικών θέσεων και για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο».

πηγή: https://sputniknews.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube